Sunday, June 26, 2011

5 benda menunjukkan boyfriend korunk tuh, tak boleh pakai!

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 55
entry ni adalah daripada penghayatan aye selama aye menjadi seorang perempuan.. tak bermakna aye ni playgirl tau! jahit mulut korunk nty baru tau.. berdasarkan juga pengalaman orang lain oke.. simple je actually.. if tak setuju .. just share your idea ok. jangan kondem ye2 sangat kalau dah tak setuju tu.. kita ni rambut je sama hitam tapi hati lain-lain. so, please respect others people's opinion. tq! =) 



TAK SUKA ITU DAN INI
cara korunk yang menjadi perangai korunk selama korunk hidup. bila dia datang.. dia sesuka hati je tegur cara korunk. bukan cara korunk yg maybe perlu diperbetulkan tetapi perkara yang just dia cakap .."abang tak suka ayang pakai macam ni" .. eh eh?? apa dia kisah sangat yang korunk pakai apa pun? bukannya korunk tu pakai transparent ke bikini ke.. bukannya koruk pakai selekeh pun.. bukannya korunk pakai  baju tidur dan kain batik pun..  korunk tutup litup kot.. korunk just pakai t-shirt lengan panjang, bertudung dan jeans.. ada problem ke? dia tegur sebab dia nak korunk pakai ikut citarasa dia.. poyos la tu an.. padahal dia lagi lah .. perut boroi .. ade aye cakap apa2?? huh~ terima la seadanya kalo ko tu ikhlas sayang kat makwe ko tu..


BERKIRA
okay, ini satu hal. nak tau camna contoh berkira dia? memula masa hari first second bercinta .. "abang tak suka ayang keluarkan duit .. biar abang je keluarkan duit. oke?" sebulan kemudian .. " ayang .. ape kata kita share or tontong bila keluar?" oke fine kawan-kawan bila dia cakap camtu .. TAPI .. bila keluar and then dia tak ada duit kecik .. kita dahulukanlah duit kita .. dan pastinya lah kita akan fikir dia reti bertindak kan atas bayaran kita tadi .. BUT?? at last.. dia wut2 lupa nak bayar .. kalau sekali takpe derrr.. ni dah brape kali.. itu nak tontong duit or sebat duit?? malu la siket weh~


CAKAP TAK SERUPA BIKIN
memula cakap bukan main excited nak kenalkan kat famili .. selalu kalau jumpa je. mesti cakap camtu .. "tak sabar abang nak kenalkan ayang pada keluarga abang" .. huh.. berbunga tak hati? mestilah perempuan fikir yang mamat ni siyes gile dengan dia .. at last .. dah lima sepuluh tahun kawan .. haprak! cakap jer lebih .. bila kita cakap kem salam kat mak or pesan apa2 kat mak dia .. mulalah dia kata .. eh.. nanti hujung tahun ni abang nak tunjuk gambar ayang dekat mak lah.  ??? WTFish lol~ 


CAKAP KESUKAAN DIA AJE
ni pun satu hal.. selalu sangat cakap hal dia.. balik-balik hal dia.. actually tak kisah pun tapi .. dia tak pernah pun tanya pasal hal korunk. korunk tak pelik ke? sampai birthday korunk pun dia tak ingat.. kalau ingat pun.. just wish... weh .. itu awek la weh.. bukan member facebook ko.. bukan nak lebih pun .. at least .. spend your time with her for her special day la weh.. then bila bercerita bagai nak mati pasal birthday dia.. pergh! siap demand siottt... korunk tau ape dia demand?? huh~ tak sedau diri tol mamat ni .. dia mintak camera DSLR <contoh eh kawan-kawan>  .. mabok ke hape mamat ni?? ko ingat aye ni anak owang kaye ke?!


KUAT MENGADU
apa yang kuat ngadu nye??  contoh aye kasi eh.. bila korunk ade problem sikit ke .. mesti dia nak ngadu kat kawan dia.. sikit2 ngadu .. maybe yelah ada problem konon nak share dengan member baik tapi takkan lah kalau ko tak dapat nak call aye pun ko nak ngadu kat member ko? ape je yang member ko leh buat?? takde alternatif lain ke weh?? then.. takkan nanti dah kahwin .. ko nak cite kisah ranjang ko kat member ko jugak? fikirlah weh.. kalau before kahwin dia dah mula cerita hal korunk kat orang lain .. bayangkan dah kahwin kelak?? macam budak kecik lah weh! matang sikit boleh? korunk tuh lelaki .. bukan perempuan .. then sikit-sikit nak cakap kat mak .. ehhhhhhh! panazzz ar! ko ni anak omak ke hape? dah macam sutun dah aye tengok. sikit-sikit ngadu. camne ler nak jaga anak orang weh? huh~


okaylah. itu je kot.. sorry terEmosi lebih. haha. itu apa yang aye alamilah .. jangan nak kait aye dengan sesiapa eh.. aye jahit mulut korunk nanti ... bukan apalah kan.. kalau korunk ikhlas dengan someone .. please accept her/his 100% .. janganlah nak ubah2 ikut citarasa korunk.. lainlah korunk tuh dah jadi laki bini.. please lah.. kalau time bercinta dah control bagai nak mati .. tak payah lah weh .. blah~ 

p/s : tak semua lelaki itu sama ok.. aye tak cakap eh. just certain people je camni.


jangan demand tinggi kalau korunk pun belum tentu perfect dimata sidia
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

4 comments:

iyan shazlind said...

hmmm mmg takleh pakai la kalau camtu...bahyer2..:)

cx's said...

kih3.. thanks iyan shazlind sudi komen! =)

haffizmohdnoor said...

betul jugak tuh...hehe.. pompuan klu tak suka pun lebih kurang camni jugak kan..hehe

cx's said...

haha haffizmohdnoor.. terima kasih byk2. haha. tapi kalau kita dah ikhlas dihati.. semua benda actually baik je tapi ntah lah.. susah nak cakap.. cuz dah terkena btg idong sndri kn. hehe. btw.. tenx sudi komen !! =)