Thursday, June 30, 2011

adat bercinta la kan..

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 77
ade lagi idea budak ni? aish.. layankan aje lah kan.. okay.. kat sini nak share sikit jerk.. siket ke? okay, kita tengok brapa banyak sikit yang ada.. =) 

orite .. kalau korunk bercinta .. perasan tak kadang-kadang kita atau partner kita terlalu demand? terserlahlah segala kekurangan dan kebosanan. hahaha. okay, kat sini aye nak share apa tindakan yang korunk selalu lepas pandang kadang-kadang.. then.. apa yang important tapi tak diendah tapi tak important.. dikesahkannya pulak..  let's go .. 


1. kalau bf/gf korunk call even tak penting .. please, call her/his back.. sebab apa?? kadang-kadang kalau korunk dengan kawan-kawan, bila call .. mesti korunk call back rite? so, nape tak boleh praktik pada gf/bf korunk? susah ke? kot-kot lah itu saat terakhir dia kat dunia ni.. tak ke korunk nyosal seumur hidup? 

2. kalau dah duduk jaoh.. then dah tau yang bf/gf korunk tuh memang sangat banyak spend time dengan famili.. kemana pon mesti dengan famili.. takde maknenya nak berdating dengan atok/nenek jiran sebelah.. so, tak perlulah korunk nak gelabah sangat cakap "nape lalink tak bagitahu anje yang lalink kuar dengan famili?.. risau anje tau" eh! aye cepuk jugak kang orang camni.. tak payah lah menggedik sangat.. depa tu still dibawah tanggungjawab famili.. so nak risau ape kalau diorunk dengan famili? weh.. sedar sikit taraf anda dimana ya.. bukan tak hormat tapi fikirlah kan.. dengan famili je kot.. takkan nak bagitahu gak setiap saat? 

3. ini kes kalau korunk takde idea nak cakap tapi dok gatal gak dial number gf/bf korunk.. taulah rindu bagai .. tapi kalau ko dah call then cakap "anje takde pape lagi ekh nak cakap dengan lalink?" eh!! sape yang call sape plak yang kena cakap ni? aish.. tak paham kan? then, bolehlah disalahkan cuz takde ape nak dishare.. dah ko yang call minah/mamat tu.. dah ko plak yang nak gelabah lebih.. please lah kan.. 

4. dulu before bercinta .. cakap "saya nak gak masa saya dengan kawan-kawan, takkan saya nak mesej awak je kan, tolonglah faham.." waaaaaaahh~ fine .. accepted! cuz nothing between them.. tup-tup bercinta couple bagai.. dah lain plak situasi dia ... "aishh.. napa awak tak mesej saya?? lama tau saya tunggu.. awak pergi mana? saya risaulah.. sunyilah tanpa awak" huk aloh.. gile tak gile?? perlu ke korunk tunggu partner korunk yang text sedangkan before tu korunk pernah warning pasal spend time dengan member.. erk? sape nak jawab? 


haaa.... camno?? ok2.. tiap orang lain-lain pendapat kan.. so, if ada yang nak sangkal menyangkal.. silakan. aye tak kisah.. kita hidup ni berbeza pengalaman.. tak rugi pun kalau share.. thanks sudi baca!! =) 

p/s : cerita tersebut tidak ada kena mengena dengan sesiapa.. rekaan semata-mata melalui pengamatan sekeliling. tq!


sebelum kahwin semuanya indah.. dah kahwin?
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

6 comments:

cman jeini said...

yap..kekawn, famili, sedare kalumpo tuh sume ade connetion yg perlu..yg pentg keprcayaan sesuatu perhbngan..yg pentg niat,niat ok sume okeyy..

cx's said...

hehe. betul lah tu. =) no need kongkong bagai .. lom tentu lagi partner tu adalah tulang rusuk yang sama diciptakan olehNYA.

cman jeini said...

mne nak tau tulag rusuk yg same ekk..mcm penah aye dgr,tp d mana yaa.=)

cx's said...

hehe. ntah.

Saiazuan said...

xpernah brcinta... huhu

cx's said...

@Saiazuan larh. tipu la tue kann. :)