Sunday, June 26, 2011

cara orang hargai blog anda

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 56
kali ni nye entry just suka-suka.. saje nak share opinion.. yelah. kita merasa jugak apa yang orang lain rasa an? jangan nak tipu aye la kan.. dahlah aye ni cikai2 blogger jer .. confirm ramai taknak baca entry aye. huuuu~ okey, baca je kat bawah ni. if ada yang silap.. aye minta anda tegur. terima kasih aye dahulukan ye. =)


credit to google for the picture

BACA BLOG ANDA EVERYDAY
apabila readers baca blog kita everyday .. itu cara pertama readers appreciate our blog.. dia follow jerk entry kita .. dia tau je new entry kita .. tapi dia tak follow pon.. korunk tau ke sebab dia tak follow? aish.. mesti ler takde blog derrrr.. sebab laen, maybe dia just suka-suka baca entry korunk je.. or maybe sebab lain? anda nak share? silakan~


SUKA TICK KAT BOX KECIL TU
katne? alahai .. yang ada 3box kat bawah sekali .. yang tulis menarik ke tak.. hebat ke tak.. yang tu lah.. afta diorunk baca .. bila diorunk suka.. diorunk akan tick itu box.. rasa dihargai tak apabila tulisan korunk disukai orang? =)


TINGGAL JEJAK KAT SHOUTBOX
haaaa.. ini semua orang suka buat.. even tak baca entry kita pun suka tinggal jejak. huhu.. jangan buat camtu .. =) ikhlaskanlah sesuatu ok.. diorunk apabila dah baca-baca or maybe tak tahu nak komen camne .. or maybe korunk nye box komen tu kene ade profile blog .. so, depa takleh komen.. that's why the last chance is shout at your box! biasanya depa akan cakap the positive thing lah.. =)


TINGGAL KOMEN
suka komen entry anda.. sebab itu kita tak diperlukan untuk private or setting sangat kitanya box komen tu.. sebab apa? sebab if kita tk private .. so, orang lain pun boleh komen.. then depa leh komen dengan letak link kat nama diorunk tu dengan link facebook diorunk.. takpon twitter diorunk.. sekarang kan dah canggih. semua dihujung jari. so, kita leh tahu siapa yang komen. =) nak contoh? cuba cari orang yang selalu komen kat entry aye ni.. name die cman jeini .. aish.. takyah susah-susah.. click je sini .. =)


CLICK BUTTON FOLLOW ANDA
haaaaaaaa... ini the best action .. yelah kan.. bila semua entry dah dia follow everyday and leave a comment.. so, follow jelah kan. apa lagi yang dia nak ragu lagi kan? kalau dah confirm2 blog korunk tu menarik perhatian dia.. so, tak payah susah-susah.. tengok je dekat follower anda.. mereka lah yang memilih anda.. kalau tak, kenapa mereka click button follow right? =)


LETAK DALAM BLOGLIST
ini betul-betul hargai ni.. heheh. siap letak dalam bloglist.. itulah maknanya penghargaan.. so, hargailah mereka yang menghargai kita .. kata-kata pinjaman daripada musicbrilliant.com .. =)


the end~
thank you!


Allah lipat gandakan sesuatu jika kita ikhlas terhadap sesuatu itu
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

2 comments:

Anonymous said...

alu aye..huhu

cx's said...

hye! thanks sudi alu2 kat blog aye.. =)