Monday, June 27, 2011

korunk nak ke kahwin dengan mayat?

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 62 
uissssshhh. bila korunk baca tajuk entry ni.. apa first impression korunk? apa first memek muka korunk yang secara spontannya terjadi? huhu.. mesti korunk akan kate .. 'eh! biau bonar? gilo gapo?' .. tak pun mesti korunk nak tergelak kan? hehe tapi itulah hakikatnya realiti kehidupan . 

gambar hiasan ya kawan-kawan -google search

kes ni terjadi dekat Perancis apabila salah seorang warga London yang merupakan seorang wanita memohon agar membenarkan dirinya iaitu Karen Jumeaux yang baru berusia 22 tahun berkahwin dengan tunangnya 20 tahun .. tapi korunk .. tunang dia tu dah mati ye ... diorunk ni first love lah gitu .. jumpa pada tahun 2007 .. then bercinta sakan bagai .. dapat lah cahaya mata sebelum berkahwin.. masa tu 2009 .. cett! cinta agung lah tu kan. nasib baik bukan Islam .. heee. 

then diorunk rancang nak kahwin tapi tiba-tiba tunang dia mati .. so, dia kata yang dia dengan tunang dia dah janji dan merancang untuk berkahwin .. ni kata-kata sebelum tunang dia tu mati lah.. then Karen Jumeaux ni pon buatlah permohonan dengan Presiden Perancis untuk membenarkan dia berkahwin jugak dengan tunang dia yang dah mati tu .. gila psyco lah kan Karen ni. agak-agaklah pon kalau bercinta .. korunk sanggup kahwin dengan orang yang dah mati? seraammmm~

dan yang agak kelakarlah kan .. tak tahu lah benda ni aye je yang rasa lucu atau ape kan .. tapi sorry to say lah kan.. bukan nak menghina atau apa .. dah itu keputusan dia kan untuk kahwin gak dengan tunang dia tu .. so kita respect je lah kan.. tapi yang membuatkan aye tergelak adalah .. Presiden Perancis tu cakap .. kalau si Karen ni dah jumpa kekasih baru lepas dia kahwin ni.. si Karen ni wajib failkan permohonan cerai di mahkamah kalau Karen ni nak kahwin lain . hahahah. lawak lah .. ingat ni cerita karton ke ape? kih3.. siyes lawak.. 


okaylah korunk.. sebab itulah Islam ni sangat indah ya kawan-kawan .. kita diajar agar redha dengan segala ketentuan Allah dan rasa bersyukur apabila kita masih diberi peluang untuk bernafas didunia ini agar kita sempat bertaubat diatas kesalahan2 kita .. sama-samalah kita renungkan .. 




Allah lebih tahu apa yang terbaik buat hambaNya
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

No comments: