Thursday, June 30, 2011

tolong! pencuri masuk rumah aye.

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 76
hye korunk! selamat malam. eh salah.. selamat pagi. huhh~ korunk tau tak malam-malam camni bahaya? even dirumah sendiri? disini, aye nak ingatkan pada semua.. jangan lupa kunci pintu rumah.. rapat tingkap .. tutup segala punca pintu .. sebelum korunk lelap mata. haaa.. da cek lom? 


tadi sedang aye BW .. tiba-tiba aye dengar bunyi bising dari atas siling rumah aye.. dekat ruang tamu. gulp~ tak berderau darah? dah la sorang-sorang ni.. lama gak la bunyi tuh. rumah aye dah la bahagian tepi sekali .. punca utama proses memanjat berlaku untuk penjenayah.. 

korunk.. biasanya, penjenayah akan mula beroperasi dalam sekitar jam 1:30 pagi - 3:00 pagi .. so korunk.. silalah berhati-hati... jika terdengar sebarang bunyi yang mencurigakan.. sila cek .. pastikan keselamatan anda terjamin.  zaman sekarang ni.. kita tak boleh nak jangka sangat.. 


mesti korunk fikir bunyi tadi tu bunyi tikus kan? mustahil.. tikus kalau berjalan pun.. mana bunyi.. lain lah kalau dia berlari.. pantas kot.. tak macam orang yang sedang tinggalkan jejek disiling.. bayangkan.. then.. bunyi tu ada lah dalam 5minit.. risau gak aye.. kucing-kucing kat rumah aye ni sume tercengang dengar bunyi tu.. 

then korunk nak tau lagi? aye pon pegi lah cek segala tempat kan.. makesure semua berkunci.. tapi tadi selang dalam 10minit gitu .. tiba-tiba bunyi macam besi jatuh.. gulp~ terdiam seketika .. nak kejut mak.. kesian plak. so, aye diamkan . selidik lagi bunyi.. huh.. risau wooo..


dahlah itu ari jiran aye punya anak ada bagitahu yang dia terdengar bunyi tapak kaki orang berjalan kat atas bumbung rumah dia.. haishh. seram.. then bulan bila ntah.. jiran belakang uma aye plak kena rompak.. waktu-waktu camni ye kawan-kawan.. tak ke cuak aye sekarang ni? 

okaylah kawan-kawan, makesure korunk jaga diri dan keselamatan orang sekeliling.. sediakan segala kelengkapan rumah seperti security alarm.. maybe la kan.. okay.. take care everyone!! 


duniawi sekadar tempat pelakon Allah berseni
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

9 comments:

cman jeini said...

ya allah...baye tuh..
klau aye dah tau tmpat blackarea, stnby pat nak nyorok than stnby no fon nak calling2..polis ke abg mahu pon sprman..hehe gurau je..tp baye tuh..

cx's said...

hehe. pandai gurau2 kan.. =) urm yup bahaye.. nak abg power rangers boleh tak? yang kaler merah. huhu.

cman jeini said...

hehe..yg kaler merah shif siang..yg biru cover mlm nye..haha..leh lak

cx's said...

aik. boleh eh cmtu? lam cite kat TV tak cmtu pon.. tipu eh.. kalau ade raksasa .. mesti semua power rangers datang.. cmno?

cman jeini said...

tak sume stnby..klau tekan main button,br sume ade..yg lain ade 1,2 job..sok ngatok lak..hehe..aje yg yee..

cx's said...

ha? tak paham lorh.

cman jeini said...

hehe..biase nye salah sorg akan rekey keamanan sesatu tmpat..sbb kos minyk utk trnspt die org mahal skrg..huhu..so kene la gilir utk ship bajet..klau sorg takleh handel br sume dtg..tada..

cx's said...

alahai.. ingatkan ape ler tadi kan.

cman jeini said...

sebeno nye power rnger merah ade..
tgk tv je keje nye,die yg suh bg alasan memcm...hehe