Wednesday, June 29, 2011

suka tak suka orang komen entry kita?

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 74
hye everyone! selamat pagi.. sihat? dah sarapan? dah mandi? wah~ banyaknya soalan. huhu.. okay kawan-kawan, entry hari ni adalah berkaitan komen. aye just nak share pendapat.. kalau anda pon ade pendapat. silakan join skali. =) 

orite.. korunk suka tak if orang komen entry anda? mesti gile excited an bila first time ada orang tinggalkan komen dekat komen box kita kan? sapa yang tak excited? meh sini aye cepuk siket.. tipu la tu kalau tak excited.. once people leave their comment.. that's mean penulisan kita mula disukai .. kan? so, tipulah kalau tak happy bagai kan...


cecomment. ahakz~


tapi kan.. apa yang aye perasanlah .. adat komen dan berbalas ni macam tak dipandang sangat.. sorry to say but for me la.. pendapat aye je ye. jangan kondem lebih-lebih . tiap orang ada hak bersuara. ahaha tiba2 plak. heheh. ok2.. pada pendapat aye lah kan.. bila orang komen.. actually kita kena balas. kenapa? itu bukti penghargaan kita terhadap orang yang komen itu.. =) 

or maybe ada yang terlepas pandang.. dan mungkin boleh dimaafkan.. tahu tak bila kita reply komen blogger tersebut.. blogger tersebut akan lebih suka untuk singgah dan komen entry-entry kita yang seterusnya.. macam susah jerk nak percaya kan? heheh. tapi cuba anda praktikkan.. apa yang anda akan perolehi? nanti share k.. =) 


here.. bila kita bersungguh-sungguh balas komen mereka.. mereka akan terus kekal dengan kita.. camne ekh nak cakap. camni lah senang. bila diorunk komen dan nothing we do for that comment.. ia seolah-olah cakap dengan robot. like that lah.. 

BUT .. okay.. ada juga yang sangkal-menyangkal dekat sini okay.. ada TETAPI disini.. okay.. kawan-kawan.. apa yang aye cakap ni. aye lebih cakap tentang diri aye sebab aye ni still lagi baru menapak dan orang komen pon sikit2 jer.. so, aye pon ade lah masa nak reply kan. jadi.. aye tak salahkan pada yang tidak reply komen blogger lain ..yelah.. korunk bayangkan macam blogger femes kita .. contoh terdekat lah ekh.. abg Ben.. kenapa pulak? 


ini aye suka.. cuz semua orang leh comment. =)


haaa.. nak cite la ni.. kalau dah sume orang yang beriban-riban yang follow beliau itu minta abg Ben reply komen diorunk.. korunk rase.. tercabut tak jari jemari abg Ben?? haaa... so, disini . aye tak tuding jari pada sesiapa okay .. ini just pendapat aye because people akan rasa lebih dihargai .. itu sahaja.. tak lebih tak kurang.. kalau kurang rasa, tambah garam.. ok?? 

sorry and if you have any idea to suggest.. silakan. =) 


bertukar pandangan mampu mematangkan fikiran
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

4 comments:

My Name is Mar said...

Tak suka nak balas komen orang kat blog sendiri..
Lebih prefer pergi kat blog orang tuh and sape dia kat blog dia..
So,.. Secara tidak langsung,.. Traffic dia naik:)
Cara masing-masing kan....

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

saya x banyak org komen..org cuma rajin click follow..entah kenapa...sedeh la..

cx's said...

thanks Mar .. lain orang lain pendapat. =) tq sudi share kat sini.. =)

cx's said...

cik angkuh yg chumels .. maybe ada sesuatu yang terselindung disebalik blog? heheh. sabar k. ok lah tu bila org follow. =)