Sunday, June 19, 2011

tak boleh tidur? tau ke kenapa?

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 38
tuh tengok tajok. malas nak ulas panjang .. yelah. dulu blajo buat karangan pun.. cikgu ajar buat pendahuluan dulu kan? sia-sia la tak buat kan.. dapat markah kot. huhu.. tapi sekarang di blog .. so, saya malas.. <padehal dah buat dah ni ha. dush.> okay, entry about antara penyebab korunk tak boleh nak lelap mata .. atau pun takleh nak membuta tidur di malam hari. 






NGADAP LAPTOP



ini penyebab paling top saya rasa.. kenapa? sebab kalau korunk dah dok ngadap laptop or pc korunk.. confirm tak berganjak.. yang paling penting .. rasa dah ujung2 nak terkucil.. baru terangkat siket punggung tuh kan? aish.. biasalah .. bila da on laptop or pc .. mestilah online GOSIP .. upst! hehe. online BLOG .. FB .. MS .. TWEET .. macam-macam lagi la kan.. kang sebut semua .. korunk nak baca ke entry panjang-panjang? tak kan?? so. let it go. fullstop! =)


CALLING-CALLING



ini gak reason kedua terkukuh.. terkukuh? pelik jerk menatang word ni.. haha nangish la cikgu BM saya dulu. hee.  kenapa calling2? alahai.. tipu la kalau korunk tak tahu nape an? aish.. dengan boipren or gulpren la kan. bila dah gayot .. abang sayang ayang .. ayang pong sayang abang .. sampai dah subuh pon korunk tak pasan .. ye idok ?? tengok! korunk geleng kepala sambil buat muka comel tak bersalah. udah2! jangan nak nipu eden . ngaku jerk.. 


NOVEL 



reason ni pon leh diterima pakai .. sebab apa?? korunk cuba tanye orang yang gila baca novel.. bukan orang yang gila mental tu tau! =) diorunk kalau dah ngadap novel .. uish. .. sampai ke kulit cetakan terakhir novel tu pun dia baca.. mana nak sedar dah pukul berapa? kan kan kan? =p



KOREAN DRAMA/MOVIE



ini pun satu hal.. ni biasanya girl lah kan .. dok nak sangat tengok babak 1 ni .. then tak puas hati dengan ending .. bukak lagi babak ke-2 .. then until the end. tup-tup dah pukoi 6 pagi.. dan2 lah time tuh nak nyosal dok salah kat cerita korea tu.. padahal dia yang tak sedar diri nak gak habiskan cerita .. konon tak puas hati kenapa hero tuh tak nak tangkap cintan dengan heroin pilihan hati diorunk. huish. sosah. =p


INSOMNIA kot



korunk tau tak apa tu insomnia? haaa.. ini betul-betul reason yang leh diterima akal .. because depa memang tak boleh tidoq .. so, jangan salahkan mereka ya! =) 


okaylah .. itu je kot setakat yang termampu nak bagi reason .. kalau ada reason lain .. korunk tolong sambung .. boleh? haha .. soka hati kau yo! last but not least .. ceh! poyo plak ... ok.. kalau dah semua reason keluar sebab-sebab korunk takleh tidur .. then korunk still kata tak leh pakai .. sonang yo jawapan den .. nak tau apa?? itu namanya ekau GILO! haha. ok lah. bye! =)


Tidur yang cukup mampu menyihatkan tubuh badan
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

5 comments:

lavender harum wangi said...

aku suka tido. tidur is krohh krohh~ haha :D

cx's said...

haha! ko memang. tidur je kijo. huhu..

c said...

tido yg lena dpt merehat kan bdan,wlau pon 2 3 jam aje...tp risiko bg yg keje berat..
klau susah nak tido di sbb kan teringat kat sesorg,ade ke cara utk mengatasi nye..tanpa memori tu tak di lupe kan..

sekadar utk penggetahuan am 'q:)

cx's said...

btw, tq cman jeini =)

Murnie said...

saye penah tak tido satu hari satu malam gara-gara drama korea ngan jepun .. time malam, dok layan drama tuh sampai abes, then layan drama laen. sedar-sedar da pukul 6 pagi, terus siap-siap nak solat n pegi kelas .. kebetulan kelas full day. peh, sampai bilik petang tuh, terus tumbang .. haha ..