Friday, July 1, 2011

blog mematangkan blogger

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum. w.b.t

sharing number 5
hello peeps! how are you today? korunk.. nak share je ni.. nothing important .. just the simple thing that people kadang-kadang tak perasan.. korunk perasan tak yang blog mematangkan blogger? kenapa aye cakap camni? meh aye tolong korunk senarai list sebab musabab.. takde la banyak. sikit-sikit je sudah. kalau korunk ada idea nak share.. jom join ~


1. mengasah minda untuk berfikir

2. membantu blogger rajin mencari sesuatu sehingga dapat dan tepat

3. menguji minda untuk berfikir sama ada sesuatu itu boleh diterima atau tidak

4. diuji dengan kepelbagaian pemikiran blogger

5. menerima dan bertukar pendapat

6. dipuji dan dikutuk secara langsung dan tidak

7. timbul semangat ingin menjadi yang terbaik untuk update entry yang menarik readers

8. berusaha mengejar pagerank yang tinggi dan ianya mengasah bakat untuk lebih kreatif

9. belajar untuk lebih positif akan sesuatu

10. sehingga satu tahap.. anda akan mula menerima semua pendapat orang tanpa menyangkal sedikit pun.. sebab.. lain orang.. lain pendapat. so, we have to respect their opinion .. kalau betul. setuju.. kalau tak.. cuba fikir yang terbaik untuk segalanya.. =)


okay kawan-kawan.. itulah antaranya selama aye jadi blogger. padehal tak sampai sebulan lagi.. sangat baru menapak .. tetapi banyak ilmu aye dapat bila aye mula berblogging. really.. aye tak tipu.. belajarlah melalui orang sekeliling kerna ilmu mereka mampu mengubah kehidupan kita.. siapa tahu kan? =)


lahirnya ilmuan adalah melalui pencarian
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

4 comments:

Gelugoq said...

done, wntri nie ke?

cx's said...

wntri or entri? hehe.

kam_hafiz said...

wahhh2...saya sokong semua nya..heee..
kalau minat berblogging..tukarlah pakai hosting dan domain sendri..
gerenti pagerank naik tinggi.. :)

cx's said...

tqvm kam_hafiz.. =) tq jgk sudi komen here. really appreciate it! =)