Wednesday, July 6, 2011

hint sidia apabila korunk dah tak penting lagi

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 18
just a simple entry for tonight. nothing special.. just want to list the things that make my heart hurt. huhu.. because of someone that maybe already delete me from their world. so, let it go.. malas nak fikir banyak. 

ikhsan google

1. MENDIAMKAN DIRI
yaa~ mendiamkan diri.. tak inform apa-apa pon yang melibatkan diri dia pada anda.  contoh : tak text korunk lah.. diam seribu bahasa


2. MENYIBUKKAN DIRI
saje je kasi alasan kerja.. padahal boleh jer reply message .. ada jer masa rehat tuh dicuri-curi.. tapi tulah kan.. dah tak suka.. semua tak boleh


3. TAK CONTACT LANGSUNG
urm.. langsung tak contact korunk.. lagi ternyata .. bila korunk text or call.. tak reply satu pun message tu even korunk da sent 101 message kat dia.. call?? disettingnya fon tuh kepada "NO CALL" .. hurm..


4. TAK SHARE APA-APA
yelah dah kerja maybe.. so, satu habuk pun dia tak share kat korunk.. kisah suka duka dia.. sikit pun tidak.. lagi senang katanya share dengan member.. tapi satu jelah kan paling terkilan.. CUTI pon tak bagitahu.. privacy la konon. tapi dok ajak orang lain dating dengan dia.. camne?


5. SPEND TIME WITH OTHER THINGS
tak terlintas pon difikiran dia untuk contact korunk even esok dia cuti.. so, janganlah berangan sangat.. dia bukan SETH TAN .. but dia manusia yang lagi sibuk dengan rakan-rakan FB dia... update BLOG maybe nak rehat.. urm. 


6. TAK MINTA MAAF PON
yelah kan.. korunk dah text bagai nak rak.. tunggu .. sampai habis kredit kasi message. sampai ke titik akhir sen kredit korunk bila call dia tapi dok masuk kat voice mail.. then.. satu kata maaf pon tak terkeluar daripada mulutnya.. sedih tak?

urm.. maybe itu je kot.. malas dah nak care apa-apa lagi.. kalau dah dapat hint macam ni. .. korunk buat-buat je terbunuh diri sendiri.. yelah.. bila dah terbunuh diri sendiri, so, korunk taklah kesah  kan sebab korunk pon tak pasti yang korunk tu hidup lagi ke tidak.. huh~ apelah yang ko merapu ni shaitOn ?? okaylah.. bye~


hargailah sementara mereka masih didepan mata
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

17 comments:

bombay said...

saba banyak2..:)

cx's said...

hahah. nothing la bombay. btw tq!

AZTIQAH said...

i tgh hadapi bnda nie skunk
tpi btl ker
:(

cx's said...

ntahlah aztiqah.. itulah yg terjadi.. then kalau nak tahu btl ke tidak.. jz wait and see..itupun kalau aztiqah mampu menanti. =)

AZTIQAH said...

mmg stia menanti....hummm...but i can't face it if it really happen :(

cx's said...

dun be like this aztiqah. we must b strong.. if he can't be ours today.. it's oke.. Allah already create the best people for us .. =)

AZTIQAH said...

thanx :)

iMBobo said...

bagus betul artikel ni..terkena kt batang hidung daah hehe nasib baik lps bace terus tersedar!

iyan shazlind said...

kepada yang pernah buat camni kat insan2 lain, baik insaf cepat, tak baik tau melukakan hati orang lain...kalau betul tak suka just tell him/her the truth dari biarkan sidia terseksa tertanya2..

** tergelak2 bila baca ayat "apa yang kau merapu ni shaiton?? heheheh

cx's said...

@iMBobo .. hehe. thanks sudi baca and komen lagi kat entry aye.. terkena btg hidung? huhu.. bak kate nabil 'lu pk la sendiri' . peace! =)

cx's said...

@iyan .. tq my dear sudi share ur opinion here. =) thanks a lot. =)

cman jeini said...

uishh..takot le ..klau mita maap kag kate nak mati le sok2 nye..hahaha..
camnoo..!!

cx's said...

hahaha. wut lawak plak cman jeini ni. =)

Mejuez said...

Tips terbaek ni.............

Jap.. kalau saya dah couple tapi sy jarang msj n call awek saya macam mana plak?? N awek saya pun jarang call n msj saya?

Tapi kami still couple... tk ada rasa nak putus lagi..

Tapi tu la.. boleh kekal kew ?

cx's said...

hehe jodoh sume ditangan Allah Mejuez. =) if korunk stay like dat and hepi. jz go on.. =)

Mejuez said...

kalau masih kekal dan takda pape yg berlaku saya berdoa saja lah.. :)

thanks.. ;p

cx's said...

=) dat's the good thing you must do.. =) btw. semoga berbahagia ya. =)