Tuesday, July 12, 2011

My First Doodle

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 35
hye korunk. tak tido lagi? dah pukul dua lebih ni.. padehal same je 2x5 si aye ni kan. huhu. orite. entry ni sangat simple. saja nak show gak kat korunk. ceh.. 

korunk mesti tau doodle tu apa kan? aye pon dapat tahu daripada SB . diorunk lah yang banyak bagi ilmu pada aye.. =) thanks a lot friends! orite. mana doodle aye? heheh segan tapi nak gak tunjuk.. taraaa~

cebesaukan. =p

hehehe seganlah. haha. lawak jerk doodle ni.. dah macam lukisan budak-budak tadika. huhu.. tapi kan.. lepas aye buat doodle ni kan.. dan juga diedit tambah gula dan garam bagi cukup rasa.. tiba-tiba terlintas difikiran aye.. eh eh.. doodle ni macam gambar hari rayalah. hehe macam kartun yang dekat kad raya pun ada. kui3.

okaylah.. dah segan dah ni.. dok tunjuk doodle yang macam budak tadika ni.. tapi kan.. 'sahabat selamanya' tu patutnya ditukar menjadi 'selamat hari raya' .. an an an? dan yang bunga tu, tukar jadi bunga api.. belon pulak tukar jadi mercun das. hehheeh oritelah kawan-kawan.. kalau rasa nak kutuk-kutuk doodle ni.. boleh aje.. aye tak kisah.. =) tq!


melukis dengan cursor
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

19 comments:

EMOdisaster said...

nak jd org pertama puji lah....hehehe...nice3...

cx's said...

EMOdisaster. hehe. tq sgt. =)

bombay said...

kalau puji,dapat pape x?hehehehe..cantekkkkkkkkklaaaaaaaaaaa...:)

An Najwa said...

ala comei la mcm tuan'y...hehe

Lilylee said...

Wahh ni lawa gila gila worrr. Serious! Guna apa ni? :O

cman jeini said...

niceee...like u need to show how interested relationship with some one...hehehe

Qaseh dalia adelia said...

lawa hehe

cx's said...

bombay : hehe kene dpt gnjrn baru nak puji eh? hehe tak baek tau nakal2.

An Najwa : alololo.. comei mcm tuan? hehehe. jgn cite gn org. segan tau. kih3

cx's said...

Lilylee : alahai syg.. pakai paint dan photoscape je.. =)

cman jeini : erk.. ayat pancing ke ape tu? haha

cx's said...

Qaseh dalia adelia : tq my dear. =)

cman jeini said...

sbb klau aye wat g lee..pale beso pastu bdan lidi amcam..hehe
tp smpai le klau nak wat ucapan ari raye ke 4..huhu =)

cx's said...

cman jeini : erk.. ucapan hari raye ke -4? tk phm la awoknye..

cman jeini said...

saje lah tuhh..!!
kad raye ari raye ke 4 br smpai..posmen bru start keje..hehe

cx's said...

cman jeini : aish. ade je kan? =) hntr la kad ms bln pose. heheh

NasZ said...

haha..ok la tu..saya langsung tak reti buat doodle.. tentang tutorial, jap lagi saya buat, tadi ada masalah skit. so, terdelete. nanti petang or malam skit saya post k? sori..

MOHD NASER.com

cman jeini said...

siap nye dr awal pose siap nak awl raye..huhu
nak anta posmen dah cuti..hehe
actuly kiut miut gak la doodle nih...
tak yah nak real sgt..mcm nih pon comell..=)

cx's said...

NasZ : okey. btw tq sgt! =)

cman jeini : tq jugak! =)

Namee Roslan said...

doodle pakai apa? :D hihi. saya tak pernah cuba lg. teringin juga. heheh

cx's said...

Namee Roslan cubalah.. best tau doodle ni.. memula aye pon tk tau.. hehe aye pakai photoscape dgn paint je. :)