Sunday, July 10, 2011

PLKN 2012


Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 25
today, aye nak share dengan korunk. haaa.. untuk adik-adik yang bakal menduduki SPM tahun ini.. korunk mesti eksaited excited nak tahu yang korunk ni tersenarai dalam list PLKN 2012 atau tak kan?



actually semakan boleh dibuat melalui laman web PLKN sendiri.. atau korunk boleh cek melalui SMS sahaja.. tapi adik-adik sekalian... tadi aye try cek .. tapi still tak boleh.. so, korunk sabar jelah k. =) 

CARA SEMAKAN
1. melalui laman web http://www.khidmatnegara.gov.my dan korunk dikehendaki isi number i/c sahaja..
2. melalui SMS .. korunk boleh type PLKN SEMAK i/c number dan send ke 15888 



orite.. itulah dua cara yang boleh membantu korunk.. tapi seperti aye cakap tadi, server PLKN still tak respon untuk semakan ni.. maybe baru bukak kot untuk semakan ni.. tu yang server jadi berat dan lambat .. maybe gak ramai yang sedang mencuba.. SMS aye bagi tadi pon still takde respon. eh sat.. bukan aye yang nak ke PLKN.. tapi adik aye. hehhe. =)

okaylah, good luck adik-adik sekalian! kalau dapat tu, pergi tau.. banyak benefit pergi PLKN ni.. =) 


majulah PLKN demi NEGARA
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

No comments: