Wednesday, July 13, 2011

serang balas yang positif

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 39
yeah everyone! hello Malaysia~ cewah.. mentang-mentang hari ni ada perlawanan MALAYSIA vs ARSENAL. huhu.. jangan lupa tengok tau.. aye dah siap pakai jersi Malaysia tau hari ni. huhuhu.. semangat babe!! :)

orite. bukan itu yang aye nak cerita. heheh. aye nak cerita pasal ni..

haa.. mana aye dapat ni? yeah! dekat blog blogger ni haa..

musicbrilliant.com
ceclick

beliau bernama MAR telah mengemukakan beberapa pendapat beliau mengenai blogging.. kalau korunk nak tahu.. pergi terjah beliau ya.. orite.. kat sini aye nak cakap... berbaloi ke blogging ni? pada aye, ada positif dan negatifnya.. jadi, aye kat sini nak cerita sikit apa yang positif dan negatifnya pada aye setelah bergelar blogger. pada aye ye kawan-kawan.. bukan pada blogger lain. terima kasih kerana faham. :)

POSITIF
1. puas hati apabila dapat share something like knowledge with readers.  
2. secara tak langsung, dapat update ilmu pada diri sendiri juga.
3. dapat tambah pengalaman apabila readers bagi respon melalui komen.
4. dapat bertukar pendapat bersama bloggers lain.
5. berbaloi apabila makin ramai membaca penulisan aye.
6. rasa suka apabila follower makin meningkat. haha
7. lebih suka membaca news sebab nak update dalam blog
8. secara tak langsung, minat membaca dapat dipupuk dengan sendirinya
9. dapat ramai kawan.. tipu kalau kata tidak.
10. dapat duit daripada nuffnang and says.my. haha


NEGATIF
1. banyak perabih masa depan laptop
2. tidak cukup tidur dan kadang-kadang tak tidur. 
3. makan tak teratur
4. mata yang berkaca mata semakin rosak sebab terlalu lama pandang laptop
5. aye dah pun terkena 'carpal tunnel syndrome' huhu.. sakit otot bahu dah ni
6. kerja lain tak siap dibuat gara-gara blogging
7. spend time with family makin berkurang
8. mudah jatuh sakit sebab tiada udara segar. yelah, dah bangun pagi terus ngadap blog
9. kurang bergaul dengan jiran tetangga dan rakan-rakan
10. elektrik kat rumah melambong ye. huhu

*
*
my friend with jersi Malaysia - thanks korunk! :)

haaa.. camno? banyak baik dan buruknya kan? huhhu. apa-apa pun, jika suka sangat berblogging, jangan lupa jaga kesihatan diri sendiri. cewah. padehal diri sendiri terabai ni ha gara-gara blog. huhu. orite la kawan-kawan.. moh doa ramai-ramai kasi MALAYSIA menang malam ni. chaiyok! :) 

Malaysia negaraku tercinta
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

7 comments:

Cik Bell said...

taw xpe..ade pro n contra..
sbnanyerr..haku dah ketagih nieeeeeeee!!!

cx's said...

Cik Bell haha comel la . btw thanks! :)

NasZ said...

saya tetap suka blogging..tetap suka..haha..tak peduli apa pun..suka blogging gak..

MOHD NASER.com

qamarguyz said...

salam ziarah..
huhu..kalu ada masa terluang boleh la nak blogging ni..kalu tak, baik jangan..
nanti da addicted susah wo00!

Nour Akmal said...

amalkan yg positif...=)

Ain_ Suke Senyum said...

Hey , ain singgah cini . plez kumen entry ni .

http://zurain93.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html .

tq . hihi

Namee Roslan said...

em, mula2 kita start blogging ni mmg niat nk kongsi cerita dan pendapat dgn orang..tp bila lame2 traffic dah mula tinggi, time tu rasa nk buat duit plak dengan blog. hehe. niat tu berubah2. bila dah menulis, duit...tempah nama pula. tp sy prefer menulis betul2...yg selebihnya tu kemudian.

mmg byk juga masa yg terbuang :) serious.n papa marah lah. hahah. dia pelik sy buat apa depan lappy lama sgt.