Sunday, July 3, 2011

tersurat dan tersirat si tahi lalat

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number9
hye everyone. aye harap korunk sihat. kali ni aye nak share lagi rahsia tahi lalat dibahagian kanan ... yelah sebelum ni dah wat gak entry pasal tahi lalat kan.. mane? haaa.. baca kat jejari dan tangan dan muka .. okaylah, jom.. malas nak celoteh banyak-banyak. 

erk! lalat? 

Pergelangan Tangan Kanan

K - setia dan taat
S - Pintar, Setia dan Amanah
B - Bijaksana, cekap di dalam segala urusan serta ringan tulang

Pergelangan Tangan Kiri

K - Menepati janji dan kuat berusaha
S - Tidak memilih pekerjaan, yang penting dapat wang
B- Sanggup lakukan apa sahaja dan boleh dipercayai

Atas Pergelangan Tangan Kanan

K - Kuat berfoya tidak tentu arah
S - Melancong menjadi kegemaran
B - suka melancong ke luar negeri berbulan-bulan lamanya

Atas Pergealangan Tangan Kiri

K - Mudah naik pangkat
S - Selalu dapat durian runtuh 
B - Mudah naik pangkat, kaki ampu sikapnya tidak digemari kawan ditempat kerja

Siku Kanan

K - Mudah di dalam segala hal
S - Berjawatan tinggi, sekiranya ia seorang ahli perniagaan beliau berjaya
B - Menyertai berbagai urusan

Siku Kiri 

K - Jujur dan kuat mencari rezeki
S - Bijaksana dan tidak suka membuang masa
B - Suka melakukan sesuatu yang memberi faedah yang besar

Ketiak Kanan

K - Orangnya suka berahsia
S - Boleh pegang amanah, alim dan tidak banyak bercakap
B - Setiap rahsia yang diketahui untuk dirinya sahaja, sikap begini menyebabkan orang tersayang menjadi cemburu. 

Ketiak Kiri

K - tabiat baik dan buruknya tidak diketahui umum
S - sikap baik tidak diketahui orang
B - baik atau buruknya luar biasa

Jejari kaki kanan 

K - suka sesuatu yang baru
S - melompat satu tempat kerja ke tempat kerja lain, tidak suka dikongkong
B - Melakukan sesuatu secara senyap-senyap dan hasilnya menakjubkan

Jejari kaki kiri

K - pandai berhutang dan tidak suka membayar
S - lagak seperti orang berada sebaliknya anak isteri dirumah tidak cukup makan
B - manusia ini agak tamak di dalam segala hal

Tapak Kaki Kanan

K - diam-diam ubi berisi tetapi ke arah kejahatan
S - suka berjalan mencari hiburan pada waktu malam seperti disko
B - kejahatan orang ini tidak siapa yang tahu kecuali kawan-kawan rapat sahaja dan gemar ke tampat maksiat

Tapak Kaki Kiri

K - kuat berjalan tetapi tidak mempunyai tujuan
S - mencari saudara dan sahbat yang memerlukan pertolongan, ia seorang yang amat pemurah
B - suka memberi pertolongan dan ada kalanya dia sendiri yang tersepit, terlalu pemurah

Tumit Kanan 

K - jujur didalam rumahtangga dan di tempat kerja sahaja
S - setia dan penyayang dengan kaum keluarga tetapi tidak dengan sahabat dan lebih mementingkan diri
B - suka ambil hati seisi keluarga sebaliknya tidak sesuai dengan masyarakat sekelilingnya dan banyak ragam

Tumit Kiri 

K - setia, mudah percaya dan tidak menaruh perasaan dengki terhadap kawan-kawannya
S - melakukan sesuatu yang bermanfaat seperti membuat umrah, haji dan suka merapatkan kembali saudara-mara yang jauh
B - tidak boros hasil dari jimat cermat beliau selalu pergi menunaikan haji


okaylah. cukup setakat sini je k. after this I will continue dengan rahsia tahi lalat di betis, perut betis, lutut dan peha. nak tahu? tunggulah oke. =) sekian. tata~

sumber : Tok Nujum


dunia sekadar tempat persinggahan manusia
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

5 comments:

Nizam Ijam said...

entry yang sangat2 best :)

jom letak nizam ijam dalam bloglist :)
Chinese Taipei Vs Malaysia.. Keputusan Penuh dan Ulasan...

cx's said...

btw tqvm nizam ijam cuz sudi leave ur comment here. really appreciate it! =)

iLa suHaiLa said...

wehuu..terbaeekkk!!

cx's said...

eleh. sukalah tu ye iLa? hehe. btw tq dear sudi komen. =)

iyan shazlind said...

heheheh seperti biasa...sy suka baca entry ni :)