Saturday, August 27, 2011

6 new blogs that interest me the most

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

hello peeps, cx really excited when Mohd Naser choose my blog as 6 blogs that interest him the most for Nuffnang Blog Day 2011 that will be due on the 31th August 2011 at 23:59pm. so, hurry up guys to choose the best blog that interest you. :)

click banner to join it :)
THE 6 NEW BLOGS THAT INTEREST ME THE MOST ARE :

http://musicbrilliant.blogspot.com/
blog pertama yang akan cx terjah apabila sign in my account.  blog yang banyak share pelbagai isu dan cara penyampaiannya sangat simple dan bermanfaat kepada pembaca.  terdapat juga entry yang lebih kepada masyarakat yang diceritakan melalui pengalaman sendiri. smart blog. 

http://sekamarrindu2009.blogspot.com/
antara blog yang cx akan terjah setiap kali ada entry baru.  setiap entrynya sangat berguna kerana pengisiannya lebih kepada keunikan, keajaiban, dan sesuatu pengetahuan yang kita tak sempat nak teroka selama hidup kita. cx tak pernah lupa untuk komen blog ni sebab setiap entry tu pasti menyebabkan cx berfikir dan ianya sangat baik buat pembaca :)

http://mohdnaser.blogspot.com/
blog super duper senior UiTM .. :)  cx suka terjah blog beliau sebab banyak pengisian yang dikongsi bersama.  segala penulisan adalah daripada pengalaman dan ilmu sendiri. jika ada perkongsian yang memerlukan sumber, beliau akan turut state sumber tersebut agar kita lebih percaya ianya adalah fakta :)

http://loveislamthewayoflife.blogspot.com/
i love this blog a lot sebab sangat banyak ilmu agama yang dikongsikan. nama blog pon dah loveislamthewayoflife, so, sangat bermanfaat kepada pembaca lebih-lebih lagi cx yang kurang ilmu agamanya :) tak rugi follow blog ni. ilmu dunia akhirat dapat kita seimbangkan kerna ilmu itu selalu kita tambah.

http://www.sembil9n.com
blog makhluk hijau ni cx kenal melalui group blogger.  apa yang menarik tentang blog ni adalah sangat smart dengan tutorial doodle dan entry yang lawak yang membuatkan cx pecah perut bila baca. sangat sempoi setiap entry, dan tak lupa juga untuk diselitkan makhluk hijaunya itu :)  

http://andrik-mcvean.blogspot.com/
cx pilih blog ni sebab blog ni 100% in English and i love it sebab cx boleh pelajari ataupun asah pengetahuan tahap english cx.  entry blogger ni juga sangat bermanfaat sebab beliau banyak cerita tentang perbezaan dalam dan luar negara yang kita tak tahu. :)

*
*

ini sahaja pilihan cx.  sorry kepada yang cx tak dapat pilih sebab cx kena pilih enam blog sahaja.  banyak sebenarnya yang cx nak pilih.  so sorry. and thanks to Mohd Naser sebab share this contest :) 

learn a new thing with new people
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

11 comments:

sekamar rindu said...

salam...

cx, pertama sekali sr mengucapkan terima kasih kerana blog tersenarai..

saya blogger pician saja..apa2 yg menarik untuk dikongsi saya kongsi..

blog cx pun hebat juga...saya kagum dengan pengisian semua entri2 yang ada di blog ini..

semoga Allah swt memberi rahmat pada cx sekeluarga...

selamat menyambut hari lebaran...maaf zahir dan batin..

Ku Azhar said...

blog newbie nie xde T_T kih3 :p

HAFIZAH HAIRI said...

waaahh . tq kembar kongsi maklumat .
leyh la fifie bkak blog2 dorg . nak tgk doodle, makhluk ijau 2 hehe , n tntg2 agama . thanx kembar kuh sygs . ^_____^

cx's said...

@sekamar rindu terima kasih kembali SR :)

cx's said...

@Ku Azhar alahai abah. jgn ckp cmtu. sedih.

cx's said...

@HAFIZAH HAIRI most welcum my dear! :)

NasZ said...

isk..blog saya mana ada infomasi pun.cuma tempat saya merepek je. hehe. anyway thanx sudi pilih blog saya yang bukan bgs sangat pun. hehe.

jemput ke blog saya ye?

MOHD NASER.com

My Name is Mar said...

bukan sepatutnya NEW blog je eh?
Ho-ho-ho!
Blog saya pun kira baru ke?
Apa pun, terima kasih cikgu!

Kaki Wayang said...

Blog saya tak de ke????sedihnyerrr

Lady Diana @ Lat'z said...

blogwalking ke blog yg tersenarai...(^.^)

[sutera kasih] said...

nk pergi terjah kecuali blog Mar yg dh biasa diterjah :P