Wednesday, August 24, 2011

ANONYMOUS suka SPAM comment kat blog CX!

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

mode : AP
sharing number 92
hye korunk, kali ni cx nak cerita jerk. cx dah beberapa kali tau dapat comment yang pelik-pelik dan comment tersebut akan masuk ke ruang spam comment. dah dua kali dapat benda ni. risau gila. biasanya bila dapat benda pelik camni, hackers cuba nak menceroboh blog kita. an?

clik untuk pembesaran dugro
before this dekat fB cx yang nasib baik tak terkena virus haru biru yang sesuka hati jerk menyamar jadi member kita. aishh.. nasib baik juga cx tak tekan link tu, nampak pelik jerk berbahasa basi omputeh, padahal chat pon tak pernah.  that's why juga, fB cx sangat private. sampai ada orang dok mengutuk cx dekat satu ruangan group blogger. terima kasih banyak-banyak. :) Allah sahaja dapat membalas 'jasa' anda itu. 

dekat email toksah cakaplah kan. ada member cx dah terkena hack agaknya sebab email dia selalu hantar email berantai yang kosong tau. bila email itu kosong or no title, maknanya ada virus ya kawan-kawan.  cx tak pernah buka dan spam terus. peliklah depa ni, nak sangat ceroboh id orang kenapa? dengkilah tu. Allah nampak tahu tak? 

cx hope sangat tiada pencerobohan berlaku kepada mana-mana id cx. sangat risau. disebabkan perkara-perkara macam ni kerap berlaku, cx mengambil langkah berjaga-jaga dengan pantasnya. cx tukar semua password bagi id yang cx ada. hope so virus tersebut tidak mampu menembusi id cx. 

*pesanan penaja
tidak ku dendam perbuatanmu kerna ku tahu Allah lebih mampu

sempurnakanlah amalanmu sebelum mahu menjaja perihal lainnya
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

4 comments:

Nur syuhada asyiqin said...

berhati2 la slalu ye cx.. takut jugak. skrg mcm2 da perangai manusia ni..

diya said...

tak paham betul motif orang yg macam tu.
dia dpt ape buat cmtu?
dapat harta berjuta juta?

ked said...

ooo..cm tu rpenye spam komen..sy x pnah taw lak rpe cmne sbb sy x pnah kene..hehe..tengs for sharing cx!

[sutera kasih] said...

kalo dpt komen spam berisiko kena hack ekk?
adusss seram plak dgr huhu