Saturday, August 13, 2011

Bedah lidah untuk fasih berbahasa Korea?

Bimillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t


sharing number 38
hye korunk. ni entry ke-3 untuk hari ni. terajin lah plak kan cx ni. :) okay, actually buat ni pon tak rancang, tiba-tiba jerk keyboard ni type sendiri *oke tipu.  korunk mesti ada meminati bahasa-bahasa lain kan yang obses sampai korunk menangis guling-guling because tak boleh nak kuasai. an an an.  Tapi sanggup ke bedah lidah?


tadi cx baca paper , dekat London, seorang pelajar ni gila minat dengan bahasa Korea.  nama dia Rhiannon Brooksbank-Jones dan dia ni baru berusia 19 tahun ye kawan-kawan.  disebabkan dia rasa dia tak boleh nak sebut huruf L mengikut sebutan Korea, dia buat keputusan untuk bedah lidah dia tu.

mengikut kata dia lah kan, dia cakap, lidah dia pendek, that's why dia tak dapat nak sebut sebutan dengan baik dan die tekad untuk buat pembedahan.  kalau korunk, korunk buat ke keputusan camni? :) hal ni jadi sebab dia terlalu obses dan meminati bahasa Korea.  tabik lah kan bila dia sangat bersemangant untuk mempelajari bahasa orang lain :) kalau cx, cx nak kuasai mandarin :)
1 Malaysia Negaraku Merdeka
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

5 comments:

Sekamar Rindu said...

salam...


mcm mana gadis ni boleh berfikir mcm tuu.??

op anaz said...

haha..obses gila..!

Nur Zulaikha said...

x sanggup....syes..
bahasa syurga x de org nak blaja ker?hehe

NasZ said...

wah...sampai camtu sekali. saya pun nak kuasai bahasa mandarin..hehe..

MOHD NASER.com

Nurul Rafhana said...

err..obsess gile2..ade x org sggup bedah lidah semata2 nk blaja bahasa malaysia???mmg aku salute laa..haha