Wednesday, August 3, 2011

Blogger pon ada iC. korunk hadO?

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 6
hye kawan-kawan, saya Upin, yang ini adik saya Ipin. Ini kisah kami berdua! okay, silap channel. oryte, kali ni aye nak berceloteh jerk.  If tak suka, anda boleh dush aye secara sopan :) bulan puasa kan. sopan ler derr. 

aye actually tak tahu camna nak kasi tajuk tu relate dengan entry ni tapi takpelah .. korunk kenal blogger MAR? tipulah kan kalau tak kenal, cetengok ikon beliau pula. kenal tak? okaylah, if tak kenal, pergi terjah kat musicbrilliant.com .. kalau terjah, kirim salam kat dia eh. ;p

musicbrilliant.com
apa yang cuba disampaikan ni? cenggini, korunk dah ada ic? aissh.. ape punya soalanlah yang ko tanya ni Mak Temah oii. hik3. bukan ic WARGANEGARA yang Mak Temah nak tanya tapi iC Blogger Club .. ko hadO? haaaa.. camne iC Blogger Club ni? oryte, cetengok bawah ni.. 


iC musicbrilliant.com *sori boss cx curi jap ;p
haaa.. camne? cantik tak? smart gile kan? style gila.. so, korunk tahu tak siapa yang buat? haa.. Mr. Mar ni la yang buat. seperti entry beliau yang bertajuk Pentingkah Identiti Seorang Blogger? .. daripada situ beliau mendapat idea untuk membuat iC unik para Blogger. camne? korunk berminat? Smart kan iC ni. 

Korunk mesti tertanya kan kenapa nak iC plak? haish, actually Mr. Mar ni buat untuk diri beliau sahaja tetapi tidak disangka mendapat sambutan pasaran. tak percaya? terjah SINI + SINI dan SINI .. dah banyak dah MAR kasi kerakyatan pada ahli-ahlinya .. cewah, dah jadi Big Boss la MAR! :) boleh bukaq company ni.. buat bisnes iC .. hehehe.. 

If tak silap aye, daripada pengamatan aye, dah lebih kurang seramai 19 Blogger telah terdaftar kerakyatan mereka. korunk camne? dah daftar belum? heheh macam mengundi plak kan. kih3. oryte, aye nak SUGGEST pada Mr. Mar .. 

header Mr. Mar
if permintaan pasaran melebihi harga pasaran lembu kambing di dunia.. apa kata Mr. Mar buat bisnes jerk dengan iC ni. Memang betul Mr. Mar dapat pahala apabila ikhlas buat semua ni secara free tapi kalau dah seramai 309 orang follower Mr. Mar tu minta.. camno? sanggup? huhu 

Bila buat bisnes, dalam masa yang sama, dapat duit, then traffik pun naik. Follower pun makin bertambah cuz depa berminat untuk didaftarkan kerakyatan depa dibawah Negeri Mr. Mar. cewah. dah macam orang jual Insurans tak aye ni? memandai jerk suggest orang camni kan. heheh. apa-apa pun, it is just my opinion Mr. Mar :) 

okaylah korunk, if berminat, pergi terjah beliau ye. untuk pengetahuan korunk, Mr. Mar ni sangat kreatif tau. tengok jelah iC buatan beliau. simple tapi kreatif and smart.  Takya pegi jauh, tuh tengok ikon beliau tuh, comel kan? heheh. secomel tuannya :) tak percaya? pergi terjah. malas Mak Temah nak membebel. penat, Mak Temah puasa kan kawan-kawan ;p okay baii~

Orang Memberi Kita Merasa, Orang Berbudi?
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

16 comments:

i'm ezza haniza said...

untunggggggggg laaaaaaaa..........saya je takde blogger ic lagi.hehehee

cx's said...

heheh ezza .. p terjah mintak kt Mr. Mar . :) jgn la sedih. mesti afta dis Mr. Mar minta byrn. haha

Diera Tekikushika said...

blogger ic??? cm best jee... =)

cx's said...

diera : mmg best pon diera. ;) ramai da ade. tq cuz pegi terjah Mr.Mar! :)

My Name is Mar said...

oi3....!
Sakit JIWA bila semua yang owang buatkan bagi BACKLINK...
Makin bertambah lah plak...
Wa buat tatau ja pasni..
Ha-ha-ha:D

cx's said...

Mar : sengal kan. hahaha. :) congrats dear! :)

yad'z said...

hehhehee.. macam best jekkk

cx's said...

yad'z : best kannn :) pergi mintak! hehe

[sutera kasih] said...

hehe sy pun baru dapat jgk IC dari Mar :P

cx's said...

heheh :) jeles sume org da ade iC :)

mr_right said...

semart la designnye ! huuu

saiazuan said...

wow ada id

cx's said...

mr__right : smart kann :)

saiazuan : id :)

maszull said...

slm macam mana nak buat IC blogger tu...??

cx's said...

maszull : boleh terjah blog Mar :) beliau ada bgth cara nak buat. :)

cm said...

upin gan ipin..hehe..tuh ari tgk kat IB.
wah!!..best la ade ic..ltak gmbar katon g.
nak due..