Friday, August 19, 2011

curah sos panas dalam mulut anak

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 53
hye korunk. kes kanak-kanak lagi. cx tak tahulah nak cakap camne, anak-anak ni memang sangat nakal sebab mereka nak cuba sesuatu yang baru dan kadang kala membuatkan ibu bapa hilang sabar dan stress dengan kelakuan mereka.  sebab tu juga terdapatnya kes penderaan kanak-kanak. susah nak baca perilaku anak-anak yang baru nak kenal dunia ni. nak salahkan depa pon tak boleh la kan.

cx baca kes yang terjadi kat Alaska, seorang ibu yang tidak tahan dengan perangai anak angkatnya yang buat masalah dekat sekolah dan menipu beliau.  disebabkan cara traditional yang digunakan untuk  menghukum anak beliau tidak memberi kesan, ibu muda ni naik berang dan telah melampaui batas sebagai seorang penjaga.

Beagley
Beagley yang berang telah mencurah sos panas kedalam mulut anak angkatnya tu dan kemudian beliau jirus anaknya dengan pancutan air sejuk sambil marah-marah melepaskan geram.  korunk nak tahu tak yang kes ni direkodkan sendiri olehnya dan diberi tajuk "pengakuan ibu" dan orang ramai yang tengok video tersebut terus membuat laporan polis sebab kes ni telah melibatkan kes penderaan. 

kesian kat budak tu. memang dia nakal tapi ntahlah, susah nak cakap cuz cx belum lagi menjadi seorang ibu. takut pulak kalau cx cakap lebih-lebih, Allah uji kesabaran cx plak dengan kerenah bakal anak-anak cx. berdoa jelah agar anak-anak menjadi anak yang soleh dan solehah. Amin.


anak yang lahir umpama kain putih
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

1 comment:

syieda_joy said...

betol tu cx...
berdoa sajalah semoga kita dijauhkan dari semua itu..amin.