Sunday, August 14, 2011

Dunia dan Blogger

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 41
pewitt~ cx update lagi. hehe :) kali ni cx nak share pendapat jerk.  kita kan sebagai blogger yang kononnya tegar gitu .. duduk depan lappy 24/7 tak henti-henti.  Sampai kejang segala otot kat badan. otak pulak semakin bijak dan semakin tajam bila asyik berfikir dan menimba ilmu :) 

tapi semalam, cx tiba-tiba terkenang kata-kata Abg Ben dalam entry beliau sebelum-sebelum ni.. cx pon dah lupa entry tu bila .. nak suruh cx cari balik, memang tidaklah kan.. "blogger sekali sekala keluar melihat dunia luar, banyak idea dan perkembangan boleh dikecapi" haa.. :) camtulah bunyinye, takde ler sama tapi cenggitu ler.. contoh macam River Cruise Melaka BANJIR!! .. 

cx pergi ke Jusco AEON Melaka dan cx pon berjalan ditemani rakan cx iaitu Ryna Rono yang baik hati untuk teman cx merempit naik motor ke Jusco.. dan Ryna kasi cx satu ayat ni.. "nilah susahnya orang yang tak pernah merempit ni" hahah. sebab ape tau, sebab cx tak reti nak pakai tali helmet tuh. hahaha! *jangan gelak .. then kitorunk pon jalan-jalan jerk. takkan nak p makan plak kan? huhu

suasana JUSCO AEON MELAKA
then cx pergi ke TESCO MELAKA .. tak ambil pon gambar kat lam tu, just cx singgah kat Bazaar Ramadhan jerk.. :) cx berjalan kaki ye anak-anak.. yelahkan, dah si TESCO ni jiran sebelah rumah si JUSCO AEON .. so, singgahlah sekali kan :)

suasana di Bazaar Ramadhan TESCO
then last sekali, cx pergi ke MELAKA SENTRAL untuk ambil bas sebab dah petang dan wajib untuk balik rumah memasak .. tak masak nanti nak makan ape derr? huhu.. so, macam-macam ragam cx jumpa tapi taknak lah cerita kat sini, dah berjela dah weh. kang korunk bukannya baca. kih3.. 

suasana di jejantas TESCO - CENTRAL
okaylah, itu je cx nak kongsi :) so sebagai blogger, jangan dok terperap sangat depan lappy jerk ye.. padehal cx pon 2x5 jerk. huwa3.. okaylah, selamat bershopping raya!! :) kat shopping dah bukak lagu raya la babe. syiok woo pergi shopping. eksaited gilak. ;p 

Selamat Hari Raya! 
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

6 comments:

AIEN NOT ALIEN said...

salam cx's.

orang melaka ye..hihi.. baju kurung dekat taman chempaka cantik2 tak? belum shopping raya lagi ni..hihi..

azu said...

sokong2!weekend masa sesuai utk beronggeng dgn family..walo xmkn ttp enjoy..sometime kene loggarkan otot kaki blogger2..hehe

cx's said...

@AIEN NOT ALIEN hehe. baju? sgt chantek1 cx da bli da pon. hahaha

cx's said...

@azu betul tu. longgarkan otot. :)

syazwani 'atiqah said...

cx nie org mlaka jgak ke???stdy pn kt mlaka kn...part brape nie???cos finance jgak ke.??

cx's said...

@syazwani 'atiqah heheh. tknk la cite kat sini. segan + malu. haha