Friday, August 19, 2011

Liyana Jasmay bertudung

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 51
morning peeps! pagi subuh lagi dah ngadap laptop kan? huhu okay, tadi cx bw tau.. then cx terbaca kisah Dato' Siti Nurhaliza bertudung litup dekat blog Abg Ben. then, cx tiba-tiba nak baca paper and ternampak satu tajuk akhbar ni dan ianya menarik perhatian cx untuk klik dan baca :)

liyana jasmay
cantik tak? haa.. cx tertarik dengan entry beliau ni lah dekat akhar tersebut :) cx suka dengan liyana jasmay ni cuz dia sangat sempoi dan gila-gila.  lebih-lebih lagi time dia berlakon cerita 'tolong! awek aku pontianak!' .. sangat best. tapi kan, Nana just pakai litup camni untuk Ramadhan ni je. Alhamdulillah lah kan even sekejap. 

Nana cakap, one day InsyaAllah dia akan berubah memakai tudung sepenuhnya litup seperti orang lain.  bertudung biar dengan niat yang ikhlas. cx sangat sokong kata-kata Nana. :) kalau pakai tudung and on off nak buat apa kan? cx actually tak pernah pandang rendah pada mereka yang free hair.. Nak tahu kenapa? 

Dato' Siti - Benashaari.com
sebab, orang yang tidak bertudung, tak semestinya dia jahat dan orang yang bertudung, belum tentu hatinya baik. haa.. faham? so, sila ubah mentaliti masyarakat kita ye yang sangat suka condemn orang yang free hair. tak baik tau. kebaikan seseorang tu, penilaiannya adalah kerja Allah dan bukan kita sesama manusia. :)


Hormatilah pendirian orang lain
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

4 comments:

Alia Ramley said...

aish.. x blh ckp cm tue. jahat x jahat itu laen citer. Pakai tdg kan wajib. xblh nk lnggr. kita bukan nk condemn org free hair tue, but we should advise them kan.. jgn menghalalkan ape yg haram.. =)

cx's said...

@Alia Ramley yup dat's rite tkleh m'hllkan yg haram tp mksud kondem kat sini bkn nsht, dat's y cx ckp cmtu. kalau nsht, itu lain. cx pn leh trima cara nsht tu :) btw, thanks for sharing ur opinion :)

Qalif Syuhada said...

yup. setuju gak dengan Alia Ramley. Sekadar perkongsian berkaitan tudung nih.

http://syuhadaabdrazak.blogspot.com/2011/08/cerita-puasa.html

cx's said...

@Qalif Syuhada terima kasih Qalif :)