Tuesday, August 23, 2011

Lukisan dan Penghayatan : Korunk nampak apa?

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

mode : Autopublish
sharing number 87
cx suka pada sesuatu yang seni. lebih-lebih lagi lukisan.  even tak pandai melukis tapi suka bila orang lain pandai melukis dan kreatif.  fyi, cx juga suka follow blog yang banyak keunikan gambar yang more to seni :) contoh? blog Makhluk Hijau dan Annas Easkey .. sebab apa? korunk pergi terjah sendiri .heheh

kali ni cx nak share and maybe boleh uji ketajaman mata korunk sekali kot. cx upload sikit je gambar ni agar korunk tak berpinau mata bila tengok banyak-banyak plak nanti kan. so, kalau korunk punya mata sangat tajam, korunk boleh nampak apa yang tersirat dan tersurat disebalik lukisan tersebut. :) nak suruh cx? fuhh~ cx rabun ler derrr~ *alasan

*1

*2

*3
okay, kalau korunk dah nampak apa yang tersirat dan tersurat, korunk boleh share dengan cx tak? heheh . kat gambar tu kan ada number rite? leh state by number :) tq korunk! cx tahu yang korunk ni semua baik hati *membodek .. ok tata~

Lukisan itu melambangkan pemiliknya
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

4 comments:

Pn. Sheila said...

simbolik kan... :-)

SITI NOORNADIYANA said...

pic #1 : nampak ada 2 org lelaki pakai topi besar. then kat tengah2 ade perempuan bergaun putih

pic #2 : kuda or keldai

pic #3 : sorang lelaki tua berjanggut & pakai topi besar, sorang lagi perempuan pakai gaun kaler oren. nampak macam tengah pegang benda, tapi tak nampak lah. T_T

p/s : ni ape yg yana nampak je. x tahu lah kalo gambar tu ade ceritanye sendiri. :P

deeyamorten said...

no satu: ada org perempuan dan lelaki kat mata n hidung dia.

no 2: kuda! :)

no 3: seorang perempuan yg pegang baby kat telinga dia

My Name is Mar said...

Tak tahu nak tafsir gambar TAPI ini apa yang saya nampak..

1- Dalam muka pompuan tu, ada 3 lagi individu.. Maybe gambar tu nak menunjukkan dalam seseorang, ada 3 personaliti..

2- Kuda yang main kiss tu dipengaruhi pemandangan belakang membentuk muka seorang perempuan..

3- Dekat pintu gerbang tu ada 2 individu.. Then membentuk kepala si botak yang perlu ke yun nam hair care untuk rawatan RAmbut..

Ho-ho-ho!