Thursday, August 25, 2011

Muka Cantik saat Jatuh Cinta

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 94
hye korunk. :) sukalah tuh bila berkaitan cinta dan kecantikan. an an an :p .. okay, cx ada baca dekat satu newspaper luar negara berkaitan perkara ni.  cx setuju sangat dengan perkara ni sebab cx nampak perubahan yang positif saat cx jatuh cinta *tetiba. seriuslah kan, bila tengok orang lain bercinta pon, berseri jerk muka depa :)

Jatuh cinta memang membuatkan korunk lebih 'bersinar'. Helen Fisher, Ph.D., antropolog dari Rutgers University cakap, bila korunk jatuh cinta, otak korunk akan merilis dopamin tau, yang membuatkan korunk lebih bertenaga dan fokus.

secret garden
"Energi korunk akan meningkat dan korunk juga prefer to know something new, optimis, penuh motivasi dan fokus. Hal ini lebih nampak pada keseluruhan gerak tubuh seseorang yang jatuh cinta tu. korunk akan tersenyum kambing dengan acapkalinya tanpa ada sebarang kelucuan, korunk akan berdiri lebih tegak dan suara korunk akan lebih tegas, semuanya membuatkan korunk lebih menarik, tertarik, korunk memang daBomb! haha itu kata yang dipetik daripada Fisher ya kawan-kawan

eksaited tak bila dapat tahu benda ni? huhu, takyah nak eksaited sangatlah kan. hahah! okay, sila jangan tersenyum kambing sekarang ya. cx tahu yang korunk tengah bahagia sekarang :) so, cx doakan korunk happy disamping insan tersayang ya :) sweet gituh~

hargailah yang tersayang
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

8 comments:

diana said...

sedang dalam mood bercinta ni..:p

iyan shazlind said...

terlebih plak senyum bila baca entry cx ni...ish2 kang orang kat office pun heran hehehe

Papa Mifz said...

salam kenal...

percintaan di alam perkhawinan adalah yg terbaik...:)

Nur Zulaikha said...

bercinta selepas kahwin lebih indah~
-ustaz hasrizal-

mr.dinie said...

ouh..bnyak bnefit rupenye..hehe..

Fadzmie Mohamad said...

Betul sangat tu. Tapi depends gak. Kalau yang tengah bahagia, memang la sentiasa bertenaga. Tapi kalau yang tengah ber'perang'? Haha.

bighagenjo said...

owh setuju kot, pasal dulu aku penah kena tegur dengan kawan kata muka ku berseri2.. padahal aku tak de pon couple2 ni.. yg pasti masa tu aku mmg tengah gila bayang,, ehem! gahahaha!

dulu je,, sekarang takk,, sila kesian..

Anonymous said...

Rebutlah cinta Illahi dulu :)