Wednesday, August 24, 2011

Petua Mendapat Pasangan

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum .w.b.t

sharing number 93
cx pasti antara korunk, ada yang dah ada pasangan, ada yang single or maybe berpasang tapi tiba-tiba surut. hehe. cam air laut pula kan. okay, cx nak kongsi sikit jak cuz cx dapat ilmu ni pon daripada orang. fyi, petua ini adalah daripada Datuk Hj. Fadhilah Kamsah. ayuh~


1. Buka hati dan minda anda untuk menerima cinta. Cinta boleh berputik pada bila-bila masa. Cinta mudah datang kepada mereka yang sentiasa bersedia untuk menerima cinta 

2.  Cinta datang melalui mata lalu turun ke hati. Justeru, perhebatkan hubungan mata secara memandang bakal pasangan dengan penuh kasih sayang. 

3. Kita boleh berkomunikasi melalui fikiran. Hantarlah kasih sayang dan hasrat murni anda terhadap pasangan dengan gelombang fikiran ini secara berterusan hingga berjaya. 

4. Beri sayang untuk mendapat sayang. Orang yang masih ada perasaan benci terhadap sebarang orang boleh menyebabkan bakal pasangan benci atau tidak tertarik kepada kita. Justeru buang semua benci. 

5. Orang perempuan mudah tertarik kepada lelaki yang memberi perhatian, penghargaan dan penghormatan kepada mereka. Justeru, orang lelaki janganlah terlalu jimat atau kedekut.

6. Tindakan yang serentak akan menarik bakal pasangan terhadap anda. Contohnya, serentak berpaling, serentak angkat gelas, serentak berdiri, serentak nak ke tandas.

okaylah, cukuplah 6 petua ya kawan-kawan. kalau nak tahu lebih lanjut, korunk boleh singgah ke SINI .. di blog beliau, sangat banyak ilmu yang bermanfaat :) terima kasih daun keladi. 

tidak pernah ku lupa setiap detik bersamamu
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

16 comments:

Sekamar Rindu said...

salam..cx,

petua yg sangat berguna ni..:))

betul tu..janganlah terlalu kedekut..baik lelaki atau pompuan..tak perlulah diamalkan sikap mcm tu...

cx's said...

@Sekamar Rindu wslm . terima kasih :) ilmu diatas ilmu :) insyaAllah bermanfaat.

mr.dinie said...

waaaa..tips yg bgus..

Sekamar Rindu said...

salam..

ilmu yg baik elok dikembang kembangkan..

syabas..

cx's said...

@mr.dinie terima kasih. ilmu org. cx share je. :)

cx's said...

@Sekamar Rindu wslm. terima ksh SR :)

momo said...

assalamualaikum...
nice tips...
moga ini baik insyaAllah...

cx's said...

@momowslm. tq momo :)

pCL [p@kcikLie] said...

petua dari DFK memang bagus2...PCL selalu buat rujukan. Tq share kat sini.

cx's said...

@pCL [p@kcikLie] ^_^

Sekamar Rindu said...

salam..

sejak baca entri ni tiba2 saya jadi jiwang sikit malam ni..:))

cx's said...

@Sekamar Rindu alahai. dan2. huhu.

Sekamar Rindu said...

salam..

cx...just kidding only..

saya memang suka berpuisi..banyak entri tentang puisi..:)

cx's said...

@Sekamar Rindu its oke. no biggie :)

Sekamar Rindu said...

salam..cx


terima kasih selalu singgah komen di blog saya'yang tak seberapanya tu..tqq so much..

syazwani 'atiqah said...

cx share tips lg...heee...nice