Friday, August 12, 2011

SAYA ANAK MALAYSIA

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 34
Tadi cx dengar HOTfm A.M krew. tiba-tiba hotfm buka lagu SAYA ANAK MALAYSIA.  tiba-tiba rasa sangat semangat dan berbangga :) sempena dah nak MERDEKA ni kan.. cx nak share lagu ni dengan korunk.. Lama tak dengar, then bila dengar, rasa eksaited berkobar-kobar gila :) Ini bukan lagu Saya Anak Malaysia yang 1Malaysia tu tau.. ni yang original punya .. :) time buat entry ni pon, cx tengah dengar lagu ni and banyak kali ulang. heheh :) LOVE MALAYSIA! 




SAYA ANAK MALAYSIA


Lirik

sembilan belas lima puluh tujuh
bulan lapan kita merdeka
setelah dijajah oleh orang Inggeris
Kamikaze dan Portugis

dari Perlis Kota Kinabalu
rakyat bersatu dan maju
bumi bertuah hasil melimpah
siapa rajin hidup mewah

saya anak Malaysia (4x)

*Melayu Cina Iban India
Kadazan Portugis pun ada
semua kaya dengan budaya
dibawah kibaran satu bendera

saya anak Malaysia (4x)

hujan emas di negeri orang
hujan batu di negeri kita
walaupun cantik negeri orang
tentunya Malaysia cantik lagi

chorus *

Saya anak MALAYSIA
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

12 comments:

Sekamar Rindu said...

salam...

program sambutan hari kemerdekaan selalu budak2 nyanyi lagu ni..

cx's said...

@Sekamar Rindu wa'alaikumussalam :) a'ah budak2 nyanyi ntk sambutan kemerdekaan .. hehehe

My Name is Mar said...

sama je dengan version astro tuh..
lagi ske yg astro punya^_^

cx's said...

@My Name is Mar tq share opinion

NasZ said...

best2. rasa semangat plak sekarang.

MOHD NASER.com

cx's said...

@NasZterima kasih :) bersemangat la kita ye. :)

Cik Mai said...

semangat nak merdeka nie..tp mmg bler dgr lagu patriotik mmg semangat tu akan dtg dalam diri kita....

cx's said...

@Cik Mai betul3. sokong :)

AliaJustea said...

waahhh !terus rasa semangat yang amat !

Saya berbangga menjadi anak Malaysia :)

cx's said...

@AliaJustea heheh same ler kite. :)

AsyieqiN Rkey said...

wahhh..semangatnye..

dapatlak taun nie..merdekaraya kan?

cx's said...

@AsyieqiN Rkey betul3!! Merdeka raya!! yehuu~