Friday, August 19, 2011

Sorok Mercun dalam Reban Ayam

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 54
cx still lagi baca paper, semalam kes seorang budak yang berkecai jari tangan kanan dia bila mercun yang dimain tu meletup dalam genggaman sendiri. terkulai tangan dia berdarah-darah.  terlajak perahu boleh diundur, terlajak perbuatan, buruk padahnya.

kali ni pula, kes si penjual mercun pelbagai jenis cuba menyorokkan mercun dia dekat dalam reban ayam. fuhh. kalau meletup tu, sia-sia jerk ayam-ayam tu mati tak sempat mengucap. heheh. banyak gila kot mercun dia tu. semuanya berharga RM25,000 .. macam-macam diusahakan untuk sorok mercun tu tapi akhirnya kantoi..

Mercun pelbagai jenis
tapi kan korunk, bila penguatkuasa dah hamek semua benda alah ni, depa buat ape ekh? takkan nak bakar? gilak ke nak bakar semua? nak tanam? lagi la bahaya, leh jadi periuk api plak kan kot-kot termeletup sendiri one day, ato depa dok kutip sorang sekotak bawak balik rumah? upsstt~ any idea? 


sayangilah nyawa anda
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

2 comments:

+ cik | ezatiee + said...

haha.. betol gak. bawak sekotak balik umah masing masing.

kita ada buat entry tak seberapa pasal CX. harap tengok lah ye :)

http://zatieebayim.blogspot.com/2011/08/terima-kasih-cxs-opportunities.html

cx's said...

@ cik | ezatiee heheh. bwk balek umah kan. huhu. btw, thanks for ur nice entry .. segan cx tau :)