Friday, August 12, 2011

status OH MY GOD menurut Islam

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 33
hye korunk. ada lagi kan budak kecik ni punya entry? hahah *perasan kecik. okay, entry ni sangat simple dan seperti biasa, cx punya sumber adalah Dr. Danial Zainal Abidin .. kenapa takde orang lain? haaa.. specialnya Dr ni adalah, segala persoalan kita, Dr akan respon dengan sendirinya dan respon Dr sangat simple serta mudah difahami. :) Ingat senang ke orang setinggi ilmu dan full timetablenye untuk spend time dengan kita orang yang kurang ilmu? renungkanlah ya anak-anak :)

Seperti biasa, cx taknak berceloteh. Cx tunjuk gambar terus okay? sebab, ilmu tu akan terus melekat pada korunk if ilmu itu fresh dan tidak ada bolak-balik :) ayuh anak-anakku yang comel soleh dan solehah.  Sebelum tu, cx nak cakap, jawapan yang Dr. bagi ni sangat mencuit hati cx untuk share. heheh :)

klik jer .. usah malu-malu ;p
comel kan cara Dr. jawab soalan? heheh :) semoga bermanfaat ya kawan-kawan ... 

Tuntutlah ilmu setinggi mana pun yang kita mampu
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

9 comments:

syieda_joy said...

cx..kkdg cara kite pronounce (btol x ejaan ni) yg jadi maksud laen kan? xnak la sebut macam tu lagi. T__T

p/s: dulu salu jugak syieda sebut. sekarang dah tahu. xnk sebut lagi. takot mambawa maksud laen. thanks sharing.

cx's said...

@syieda_joy terima kasih kembali sayangss :)

*susayangzaki * said...

(= sangat comel...pengembala kambing yea...hahaha

cx's said...

@*susayangzaki * kih3. sgt comel la Dr.Danial .. an an an

muhamadsufian89 said...

ooo. yg penting niat kat hati kita tu la kan. tapi sebaik-baiknya guna Ya Allah la. :)

cx's said...

@muhamadsufian89 betul tu :)

An Najwa said...

yeah itu die! thanks for da info chaza.. =)

cx's said...

@An Najwa most welcum sygss~ erk chaza? sape tu. heheh

[sutera kasih] said...

hehe comal plak Dr tu jawab soalan..tp mmg ada kebenarannya di situ :)