Tuesday, August 23, 2011

tiga sahabat mati dipanah petir

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

sharing number 83
morning everyone! cx dah lama tak baca paper. hahah. teruk perangai kan? heheh so hari ni cx baca paper, apa yang cx dapat tahu, before this, kes seorang pelajar berusia 13 tahun mengejutkan kita apabila dipanah petir ketika bergayut telefon time hujan waktu senja. tapi hari ini.. Masya-Allah.

kes yang sama berlaku iaitu dipanah petir juga tetapi kali ni berlaku di Shah Alam.  lebih menghayat hati apabila tiga orang sekaligus menjadi mangsa panahan petir.  kejadian berlaku ketika hujan lebat.  mangsa dikenali sebagai buruh Indonesia yang bekerja di Malaysia.  mereka tiga sekawan dan selainnya telah berhenti menyiapkan pembinaan gara-gara hujan lebat.

malang tidak berbau apabila tiga sahabat itu tidak lepak dekat dalam rumah.  tak tahulah apa mangsa buat dekat luar rumah ketika hujan lebat.  then, seorang rakan mereka yang berusia 42 menceritakan bahawa, dengan tiba-tiba terdengar dentuman yang sangat kuat dan apabila keluar rumah, didapati tiga rakannya tadi disambar petir. 

boboi boy
so korunk, moral of story, sila jangan bermain or bersidai diluar rumah ketika hujan lebat.  kita tak tahu apa akan jadi pada kita.  yelah kan, malang kan tidak berbau. berwaspada ya kawan-kawan.  kalau korunk kuat macam boboi boy, suka hati korunk la yerk nak dok kat luar. huhu.


berhati-hatilah dijalan raya *tetiba
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu" 

6 comments:

Apel D. Doragon said...

hahaha kalau kuat cam boboiboy xpe la kan?

ish kesian diorg.. sepatutnya kalau ujan kan kene stop kerja construction..

safety xikut memang mengundang la..

cx's said...

@Apel D. Doragon heheh. depa da stop construction la. tp mangsa bersidai kt lua. btw, depa egt boboi boy leh tlg kot. hehe

Cik Bell said...

uik..sgt bahaya nie..huhu

cx's said...

@Cik Bell sgt bahaya. sila berhati-hati ye kengkawan. :)

mr.dinie said...

kcian gak boli bace cute ni kat paper td,,

Anonymous said...

Jarang sekali manusia di panah petir.

Manusia yang di panah petir selalunya bersebab. Tuhan melaknati manusia semasa hidup dimuka bumi ini kalau telah melakukan sesuatu yang amat dashyat/jahat dan menghukumnya semasa hidup sebagai pengajaran.

Pikir & renungkan.. insafilah diri... bertaubatlah sebelum terlambat...