Saturday, September 17, 2011

Allah Masih Sayang

Bismillahirahmanirahim
Assalammuaikum w.b.t

AP mode
Korunk, even kita ada masalah yang sangat besar, sebenarnya ada lagi orang lain yang mempunyai masalah yang lagi besar berbanding kita.  Cuma kita ni sebagai manusia tak pernah nak tahu dan tak pernah nak fikir kenapa masalah itu datang pada kita.


Contohnya, cx ada problem yang melibatkan keluarga tapi bila cx jumpa dengan housemate cx, kami berborak dan secara tak langsung mereka share experience mereka. Rupa-rupanya, masalah mereka lagi besar berbanding masalah cx dan time tu, cx terdiam dan sebak didada. Apa yang mampu cx buat adalah mengucap syukur kepada Allah.

*tazkirah
Allah tidak akan menguji hambaNya melainkan Allah tahu kita mampu dan Allah tidak akan menguji hambaNya dengan dugaan yang melampaui kemampuan kita.

*keinsafan Mak Temah
Bersyukurlah wahai teman kerna setiap permasalahan itu, makanya Allah masih menyayangi kita yang sering alpa kepadaNya. Allahuakbar~

Pintu taubat sentiasa terbuka
“lahirkanlah keikhlasan dihatimu”

4 comments:

Murnie said...

sangat setuju
;))

An Najwa said...

yupszzz betul tu kdg2 kte terasa masalah kita lg besar drp org lain, tapi kenyataan'y masalah org lain lg besar drp kita, cuma wajah mereka tak menggambarkan mereka menghadapi 1001 masalah.. =)

Ku Azhar said...

aiyook!!!

Miss Dolce and Gabbana said...

everything happend for a reason.Kalau ada masalah mengadu padaNya.Dia maha mendengar setiap rintihan hambanya.Pada masa yang sama kita kena kuat dan cekal menghadapi masalah yang Allah turunkan pada kita sebab Allah sayangkan kita jadi dia turunkan ujian yang setimpal dengan kita.Senyum walaupun kita masih punya masalah yan terlampau berat :))