Thursday, September 8, 2011

Jangan nak biadap sangat eh!

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

hye korunk. cx just nak share cerita. tadi petang, after maghrib zohor, cx keluar dengan mak pergi beli barang keperluan balik kampus, selalunya cx pergi beli barang dekat TESCO, tapi hari ni nak pergi MYDIN 24/7 sebab cx nak jimat duit. duit dah tak ada nak hidup untuk new sem weh~. huhu. *baju raya pon takde tahun ni. 


ADEGAN 

cx : kaq, takde ker jual satu jerk Pass Card Holder ni?
pekerja 1 : takde diq, kita tak jual satu jerk. 
cx : ohyeke? alahai, saya nak satu jerk. urm, takpelah kaq, tq! *sambil tersenyum
pekerja 2 : ingat ni mini market ke? 
cx : ?*&^%$#@?>! *blurr

salah ker jika berbudi bahasa? perlu ke berkelakuan sedemikian? kalau cx ni jahat, dah lama cx jawab camni 'hek eleh, setakat kerja kat MYDIN, ko dah nak biadap camni? sedarlah diri sikit. tak rugi pon kalau bersopan dengan orang lain!' :) hehehe khayalan semata-mata la kann. tak kuasalah cx nak layan orang tak reti beradap ni :) sekian.

*selingan
sama jugak kes KFC tu, PEKERJA punya hal, KFC dapat nama. kalau baik takpelah jugak.

salah siapa jika manusia itu biadap?
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

9 comments:

AzatLazat said...

sabar banyak2
orang sekarang memang banyak ragamnye
:)

cx's said...

@AzatLazat betul tu :)

bombay said...

bende mcm nie mmg biase..diorg nie mmg..ckp maen lepas..kalau bombay, mmg dah kene sembor dah..:)

kotak bulat said...

kb pun selalu jumpe pekrja yg biadap..

rebellist said...

maybe dia tu stress, pastu nak melawak. tapi tak kene pada tempatnya. memang tak elok cam tu.

NasZ said...

ape punya turr la...isk2..

MOHD NASER.com

CIK MAY said...

sabar je la dear....die dah hebat sgt kot keje situ...tu smp tak respek org len..

Nafisah Ruslan said...

selalu jumpe pekerje biadap dekat kfc. taulah dah lama kerja tp bercakap dengan customer asek kasar je.

syazwani 'atiqah said...

slalu jugak jmpe salesgirl kurang kesopanan nier...