Friday, September 16, 2011

Keperluan wanita yang lelaki rimas

Bismillahirahmanirahim
Assalammuaikum w.b.t

AP mode
Seperti yang semua orang tahu, perempuan sangat complicated. Complicated dari segi kehidupan dan perasaan mereka. Sila jangan salahkan perempuan oke? Nak kene debik? Haha. Banyak perkara yang lelaki rimas terhadap keperluan wanita tapi lelaki tidak sedar bahawa mereka penyebab utama kenapa dan mengapa perempuan sebegitu rupa. Tak percaya? Ayuh cx cerita.


Baju bertan-tan
Lelaki selalu merungut apabila wanita beli baju baru. Tetapi lelaki tidak perasan bahawa, apabila perempuan pakai baju yang sama tiap kali keluar, means 10 helai baju yang sedia ada, ditukar ganti mengikut hari dan lelaki akan bersuara ‘awak dah takde baju lain ke?’ .. *aku beli baju pakai duit kau ke boleh dapat banyak?

Tudung beriban tergantung
Tudung pun sama juga, lelaki selalu cakap tak payahlah beli tudung lagi, dah banyak dah tudung awak tu tapi lelaki tidak perasan bahawa, fesyen tudung wanita ada pelbagai, takkan nak pakai jenis tudung yang sama .. nanti korunk cakap, tak up-to-date langsung lah awak ni. Camne?

Make-up
Lamanya perempuan ni make-up.. leceh betullah .. rimas aku nak tunggu lama-lama.. tapi kan korunk, bila perempuan tak make-up, korunk cakap plak, awak ni tak reti nak touch-up ke muka tu? Takkan touch-up pakai bedak Johnson Baby jer? Lipstick? Eye shadow mane?

Kasut
Kasut perempuan selalunya banyak disebabkan fesyen kebiasaannya.  Cx ada pengalaman tau, ex cx selalu sangat komplen, kenapa asyik kasut ni jerk awak pakai? Larh. Dah 5 jenis kasut jerk cx ader, takkan cx nak pinjam kasut orang dan melaram tak sedar diri?

Aishhh. Lelaki selalu komplen penampilan wanita tapi bila dah berkahwin, alasan dia sama jerk, kan dah banyak dah tu, nak buat apa beli lagi? Hurm.. susah kan ?? bila pakai yang sedia ada, ditanya plak, kenapa sama jerk? Lelaki selalu nak perempuan cantik dipandang tapi … *fikir sendiri

Perempuan bukannya gila tamak nak barang banyak-banyak tapi kalau dah handbag tu 5 tahun dia pakai tak tukar ganti, korunk tak rasa pelik ke? Baju 10 pasang dipakai saban tahun sampai lusuh. Korunk nak tengok jerk ke? moral of story, perempuan sila berpada-pada dalam berbelanja dan si lelaki sila berjaga-jaga dalam menilai penampilan wanita. Semua yang wanita lakukan adalah buat insan yang bergelar lelaki. J

Dua hati menjadi Satu
“lahirkanlah keikhlasan dihatimu”

2 comments:

Farah Amir said...

nasib baik BF kite tak cam tu.. die lagi suke kite simple tanpa make up.. dress up se simple mungkin .. ;)

Nafisah Ruslan said...

ya..betul tu.. tapi kpd yg perempuan janganlah beli sekali sedozen waktu shopping tu kan.,. beli sikit2..nnt xde lah nampak kita ni boros..hehe