Thursday, September 1, 2011

Lesbian dipaksa nikah

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum w.b.t

AP mode
hahhaha. first of all cx memang nak gelak. bukan sebab depa kahwin sejenis tapi sebab jiran tetangga depa. korunk nak tahu? perkara ni terjadi dekat satu negara tau, cx taknak sebutlah, nanti kena banned. huhu. jiran tetangga kalau dah masing-masing busybody nak jadi kaum kerabat Mak Temah, bergosip tak hengat dunia.. inilah jadinya.. 

Diana Amir dalam 321 cinta
ada satu kawasan perumahan ni, depa yang si jiran tetangga yang sibuk dok menjaga tepi kain orang ni selalu nampak satu pasangan ni berkesedudukan di satu rumah. disebabkan taknak jadi apa-apa dan kononnya berniat baik, depa paksa pasangan tu bernikah. after dah nikah, beberapa bulan lepas tu, tiba-tiba si jiran tetangga yang murni hati mereka tu tersedar sesuatu, rupa-rupanya si pasangan tu kedua-duanya perempuan dan seorang tu pengkid. hahaha. *hamek kau!

then korunk nak tahu? dah lah depa paksa kahwin, pehtu depa bawak pasangan ni ke balai polis dan sekarang ni pasangan ni dipenjarakan. bingung tak? gggrr~ pada cx lah kan, dua-dua pihak seharusnya tahu limit masing-masing and sekarang ni, hal ehwal agama negara tu sedang berusaha cari jalan bagaimana untuk memisahkan depa hingga akhirnya. 

*pesanan penaja:
jangan nak busybody sangat hal orang, kalau nak yang terbaik, cuba nasihat dan cari jalan untuk membantu, bukan mengeruhkan lagi keadaan yang sedia keruh. 

undang-undang dunia itu terbatas
"lahirkanlah keikhlasan daripada hatimu"

10 comments:

IMANSHAH said...

Lol

Bell said...

gelabah betul jiran tu..boleh haru macma nie..haha

iLa suHaiLa said...

saya menci jiran2 yg busybody nieh..heehe

momo said...

Assalamualaikum...
hahahaha,,
menjaga tepi kain itu bagus tapi perlu soal selidik dulu baru bertindak...kan dah dorang malu..huk4

zubect said...

masyaAllah,manusia skrg smakin lupa pada Allah,lupa pada kiamat,dan lupa pada azab neraka

syazwani 'atiqah said...

kt mlysia daa bnyk terjadi...hurm..xamek tahu pn salah..da amek tahu pn slah

cik Ida said...

hurrmm... susah nak cakap.. kalau tak ambik tau nanti kira bersubahat.. bila ambik tau kang orang fikir busybody pulak.. ponink!

miezah said...

jiran yang terlalu prihatin ni . hoho .

My Name is Mar said...

pulak dah?
ho-ho-ho!
Adoyaiiii.... -_-"

sekamar rindu said...

salam..

jiran yg lebih sudu dari kuah..hehehe..