Saturday, September 17, 2011

Logo Halal tidak diiktiraf

Bismillahirahmanirahim
Assalammuaikum w.b.t

AP mode
Hye korunk. Pada hari khamis yang lalu, cx pergi beli barang di Pasaraya dekat Melaka tau, biasalah kan, cari stok makanan dan barang rumah. Penyewa kan. J cx cari yang perlu jerk sebab duit takde.

Time tu cx cari cornflakes dalam kotak tu tau.. kebiasaannya cx beli harga RM5.90 jerk untuk kotak besar tapi kali ni dah naik harga kepada RM7.90 .. tapi abaikan, benda pertama yang cx buat sebelum beli barang adalah cari cop halal dulu. Bila da jumpa , cx tengok betul-betul samaada logo tersebut diiktiraf atau tidak. Apa yang cx jumpa?


Camne kawan-kawan? Dapat kenal pasti logo yang halal? Sila lah berhati-hati ya kawan-kawan, kita tak tahu apa isi dalam makanan tu.. So, please be careful J

Jangan dipersoal hukum Allah
“lahirkanlah keikhlasan dihatimu”

2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kalau was2 x payah beli..

cx's said...

@THE LEKAT LEKIT STORY betul tu. :) Islam pon ade pesan kan :)