Thursday, September 15, 2011

Mungkir janji

Bismillahirahmanirahim
Assalammuaikum w.b.t

AP mode

Hye semua. Apa khabar? Sangat susah untuk cx update latest entry sekarang ni memandangkan cx tiada ‘kaki’ untuk menyebabkan internet dengan secara baik hatinya connect di lappy cx. Wah! *ingat kau diva kerrr? .. Alhamdulillah cx sekarang telah pun memulakan kuliah seperti sediakala selepas menepukan kepala otak selama empat bulan.


Apa yang cx nak share disini adalah lebih kepada penghayatan atau pengalaman cx sahaja. Seperti yang korunk tahu, cx pindah ke apartment baru sebelah kampus. So disini, sebelum kami mendaftar, pelbagai janji telah ditaburkan namun segalanya hanya manis dibibir. *jangan nak politik sangatlah la kann.

Daripada pandangan cx dan seperti korunk juga, kita if dah tabur janji, sepatutnya kita kena tunaikan.  Tak baik jika kita abaikan janji kita.  Dekat dunia ni selamatlahkan tapi di akhirat? Korunk nak lari ke mana? Jangan sesekali berani bermain dengan hukum Allah.

Cx tak boleh nak tuding jari kepada mana-mana pihak sebab cx tak ada bukti yang kukuh untuk membuat statement. *fitnah namanya ye kawan-kawan. Tapi bila cx tanya kepada pihak A, depa kata .. ini rules pihak B. tapi bila cx tanya pihak B, depa kata .. ini rules pihak A. lahh~ politik kan? Haishh~ dah lah menuding jari kepada orang, mungkir janji, then pembayaran pula tidak setimpal dengan keadaan. Ya Allah. Kau bukakanlah hati mereka agar mereka tahu dan sedar akan kebesaranMu yang mampu menggoncang dunia hanya dalam sekelip mata. 

*disebalik mimpi
Apakah maksud apabila bermimpikan ‘kita’ menjilat hingusan dan badan orang yang berkulat teruk? Adakah itu salah satu balasan akhirat bagi manusia yang alpa di dunia?

Politik dunia tidak mampu membantu kita di akhirat
“lahirkanlah keikhlasan dihatimu”

1 comment:

My Name is Mar said...

Errrr.. Pernah mimpi macam tu ke?