Friday, September 9, 2011

Preview Blog by Different Search Engine

Bismillahirahmanirahim
Asssalammualaikum w.b.t

harini masih lagi kita sebut HARI RAYA. :) Alhamdulillah. hari ni juga ramai student yang balik register new semester termasuklah cx. heheh. so seperti biasa, AUTOPUBLISH. yelah, mana mungkin cx nak update blog time registration date right? :) if you are student or parents for student, you will know about it better :)

kali ni cx nak share pasal rupa bentuk blog cx apabila korunk menggunakan search engine yang berbeza. pada cx, cx prefer guna google chrome sebab dia sangat best. hehehe. orite. mari cx bandingkan ya :) 

INTERNET EXPLORER
alright, bagi blogger yang mengguna IE ni, pemandangan blog cx akan menjadi seperti diatas. *sila klik untuk tumbesaran yang lebih sihat. antara pemandangan yang salah parking adalah :

1. shoutbox diluar landasan perjalanannya sendiri
2. scroll bar menjadi biasa sahaja tanpa color purple seperti disetting
3. blolist telah beranak-pinak melebihi kuota penduduk

MOZILLA FIREFOX
jika korunk guna Mozilla. pemandangannya sangat indah jika dipandang sekali sahaja, tapi jika korunk belek, actually, setting scroll bar blog cx ni telah bertukar menjadi biasa dan tiadanya color purple seperti yang cx setting sediakalanya. tapi not bad la kan .. still elok pemandangannya :) 

GOOGLE CHROME
okay, bagi mereka yang menggunakan GOOGLE CHROME, cx ucapkan TAHNIAH! hahah sebab blog cx akan 100% cantik pemandangannya seperti yang cx setting :) heheh. 

okay dah tamat. itu jerk pon yang cx nak share. korunk dah cuba tengok blog sendiri pada search engine yang berbeza? :) cubalah ya. 

search engine tak mampu puaskan hati semua pihak. haha
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

4 comments:

Bro ahmad said...

wahh bro pengguna tegar google hehee

Nafisah Ruslan said...

google chrome memang tetap dihati :)

[sutera kasih] said...

yeahhhh sy pengguna google chrome hehe

xpenah cek lg guna search engine lain..

maszull said...

salam cx's...mmg best kalau guna google chrome....nice...:)