Sunday, September 18, 2011

Student dan kereta mewah?

AP mode
Sebagai student, mentality masyarakat kita adalah, pelajar nak belajar dan memerlukan banyak belanja untuk pengajian mereka tapi kan, bagaimana dengan pelajar kita sekarang ni? Kalau korunk pergi kelas, korunk dapat beza tak which one is lecturer and which one is student?

Cx pon student dan apa yang cx dapat lihat sekarang ni, even depa bergelar pelajar tapi dah ada kereta. Oh maybe parents dia bagi, oh maybe dia beli second hand sahaja, oh maybe dia buat part-time untuk cover perbelanjaan, oh maybe duit PTPTN.

Cx just CURIOUS, how come depa control duit? Yelah kan, yuran lagi, buku lagi, assignment lagi.. then bila guna kereta, minyak lagi? Then bila kawan-kawan ajak keluar.. takkan cakap taknak right? Nanti kata sombong mentang-mentang dah ada kereta. tapi yang peliknya, kereta mewah konon mak pak kasi tapi still mintak gak PTPTN. Camno?


*bicara Mak Temah
Kereta kalau kancil still can accept but how about pelajar with Volkswagen Das Auto?

Thinking out of box
“lahirkanlah keikhlasan dihatimu”

5 comments:

Amoi MiyaSya said...

its instinct . hehhe . nak show off sape paling kaya ;) padhal tak sedor diri berhutang :D

Amoi MiyaSya said...

its instinct . hehhe . nak show off sape paling kaya ;) padhal tak sedor diri berhutang :D

Atiqah Wadiah said...

perghhh!!sapa bawa kete tuh..nk usha skettt~ahaksss

SoLy SoLicious said...

stdent sini pakai vios lg ha... ade jgak pakai merc.. telan air liur jep ..

Diera Tekikushika said...

ade kete time blajo ni, pikir pendek senang hidup, pikir panjang, mau terbeliak bijik mata hehe =)