Thursday, September 15, 2011

Tindakan negative bergelar ex-couple

Bismillahirahmanirahim
Assalammuaikum w.b.t

AP  mode

Entry sebelum ni cx share yang positif rite? Yang negative pulak? Cx rasa, korunk lagi terror bab ni. Hahah. Yelah kan, semua orang ada pengalaman masing-masing dan kenangan .. so, tak mustahil if korunk pon terjebak dengan keadaan seperti ni. Kita sebagai manusia, mana ada yang sempurna kan? So, just take other’s experience as our reference to improve our self J


Musuh Ketat
Ini hal biasa bila korunk dah jadi ex. Menjadi musuh ketat nombor satu di dunia. Sebab utama jadi musuh ketat adalah ‘kau tuh bekas aku’ .. pergh!! Gila keji ayat. Tak baik tau cakap camtu, kalau dia tuh bekas hang .. hang tu hape? Aishh. Tak baik gaduh-gaduh. Allah tak suka. Cubalah berdamai kay J

Dendam
Manusia tak pernah puas dengan apa yang terjadi terhadap kehidupan mereka. Bila dah jadi ex, ada juga ex yang jenis berdendam. Yelah kan.. ape pasal kau mintak putus? Padan ler muka! Hey3!! Jangan buat macam tuh, tak baik.  Buat apa lagi berdendam, perkara yang lepas tu.. lepaskan sahaja.

Bawa mulut
Okay, yang ni cx sangat benci + menyampah + rasa nak kerat 18 jerk orang yang camni. Kalau dah jadi ex tuh, tolong zip mulut tuh boleh? Tak payah nak jaja sangat dekat orang yang korunk tuh dah single. Tak payah nak up market sangatlah kan. Selalunya perkara ni perempuan yang buat kan? Tapi cx ada experience bila ex cx sendiri bawa mulut. Pergh. Terbakau jerk bila dapat tahu daripada mulut orang lain. Dah lah kau mintak putus, kau bawa mulut pulak kan. Ape motif dowh? *bosan aq layan kau. Haha

Fitnah
Haa.. fitnah ni perkara paling keji lah kan. Bawa mulut tuh lain tau korunk.  Fitnah ni lain. Contoh, bila ex fitnah yang korunk pernah ‘bersama’ .. haa.. perkara ni terjadi kepada dua jenis jantina yang telah dijatuhkan talak sebagai kekasih .. *belum laki bini lagik lol. Bila depa tak dapat hang, dia pon mulalah tabur fitnah sana-sini bagi menjatuhkan maruah korunk. Astaghfirullahal’azim. Jangan buat ya kawan-kawan.

*selingan
Tak payah nak tunjuk baik sangatlah kan.

Cinta kepada Allah adalah cinta Hakiki
“lahirkanlah keikhlasan dihatimu”

2 comments:

Nurul said...

setuju sgt dgn entry ni..yg lepas biarkan lepas..xdpt ape pon klu terus dendam or wt pape yg xdtgkn pekdah..huhu

NasZ said...

Betul2..