Thursday, September 15, 2011

Tindakan positif bergelar ex-couple

Bismillahirahmanirahim
Assalammuaikum w.b.t

AP  mode

Selamat sejahtera kawan-kawan J disebabkan cx takde ‘kaki’ .. cx ikut cara MAR untuk update idea cx melalui penulisan menggunakan Microsoft word terlebih dahulu sebelum cx paste kepada entry cx di blog .. alahai, sangat kesian kat cx kan? Kita kena cari alternative yang baik untuk membantu diri kita membangun. Wah! Okay jom straight to the point. Tindakan positif bergelar ex adalah :


Berkawan seperti biasa
Bila korunk dah jadi ex-couple, mesti korunk sangat susah untuk menjadi kawan kepada ex korunk kan? *takya nak geleng sangat kepala tu~  actually, apabila kita berkawan semula dengan ex kita, ia mampu memberikan side effect yang positif kepada kita sebab orang akan pandang tinggi or respect kita sebab kita tahu bertindak secara betul dan tidak terlalu pysco. Professional lah sangat kan. Hahah. Tapi cx tahu, bukan mudah untuk menjadi kawan apabila kita bergelar ex J *takya nak sedih sangat lah weh.

Buat bodoh
Hahah. Title nak bodoh ajerk kan? Itu bukan negative lah kawan-kawan, maksud buat bodoh disini adalah cuba melupakan apa yang terjadi antara korunk dan teruskan hidup.  Just imagine ex korunk tu a new person yang korunk jumpa J daripada situ, korunk boleh elakkan untuk terus menjadi musuh kepada ex korunk ye.

Jangan nak berlagak
Haaa. Ini satu kes yang tak boleh blah. Bila dah jadi ex, mulalah saham naik kan. Then, korunk tak payahlah nak beriya tunjuk depan ex korunk yang korunk tu dah ada pengganti. Hot lah tuh? Gggrr~ Ape lah korunk ni. Tak payah nak buat semua tu. If korunk dah ada pengganti sekali pon, no need to show up to your ex. It just wastes time la kawan. Sebab apa? Sebab korunk koya gila! Oke bukan. Ianya sekadar memalukan diri korunk jerk sebab ex korunk tu tak pernah kesah pon .. bukan nak jeles ke hape tapi bila diari orang berbuku baru, why not kita just accept and happy for that? Salah ke? J

Okaylah kawan-kawan, cx share yang positif je dulu kay. Macam panjang sangat.  If korunk ada pandangan or idea untuk share, silakan kay J kita berkongsi ilmu dan ganjarannya dua kali ganda Allah bagi. InsyaAllah. Okay korunk, take care tau. Yang study tu, jangan nak bercinta sangat. Hahaha *ayat jeles

*pesanan Mak Temah
Time bercinta, jangan nak menggeletis sangat.

Cinta kepada Allah adalah cinta Hakiki
“lahirkanlah keikhlasan dihatimu”

2 comments:

zareliqa afiqa said...

dari sudut positif mmg betul sume tu.tp kbnykan owg susah nak buat mcm tu ble da clash.hihi ;)

My Name is Mar said...

LIKE Pesanan Mak TEMAH!
Ho-hoo-ho!