Sunday, October 23, 2011

blog diupdate orang lain? best ke?

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum wbt

hye semua. semoga sihat sentiasa. cx dah jarang update blog sebab kesibukan lalu lintas dijalan raya semakin teruk. ggggrrr~ okay. apa yang cx nak share. korunk pon dah tahu kan? yelah. title dah terang-terang kan? orite, ini just my opinion. bukan menghentam or nak sesuka hati komplen blog orang. just my opinion.  for me, if blog kita diupdate oleh orang lain, even korunk kenal orang tu, antara negatif feedback yang korunk akan dapat adalah :


1. Penulisan berbeza
penulisan blog korunk akan berubah. penulisan korunk yang dulu best dan kini secara tiba-tiba ada orang lain yang rajin nak meng'hapdate' blog korunk, automatically orang tak berapa nak gemar cuz cara penulisan yang berubah. bila korunk dah biasa guna 'aku kau' dalam blog, secara tiba-tiba tukar jadi 'saya' .. pelik tak? rasa tak berminat mula menapak dalam pembacaan.

2. Identiti Blog
bila share blog ni, tahu tak risiko tinggi untuk blog menjadi tidak seperti diri anda? nak cakap lagi kasar? urm. taknak lah. korunk fikirlah sendiri. cx tak cakap kepada yang blog dia memang ada dua orang yang handle okay. cx just cakap pada blog yang dulu famous sorunk2 diri tiba-tiba ada orang lain nak join jadi partner. so? fikir sendiri. 

3. Bosan
pada cx, bila cx tertarik dengan sesuatu blog tu, itu disebabkan penulisan blogger tersebut yang sangat menarik minat cx untuk follow dan terus follow. but once, dia bagi orang lain update blog dia.  cx tak rajin untuk pergi ke blog dia lagi, so maaf kepada blogger tersebut. just say the truth. 

okaylah korunk, cx just bagi opinion cuz ada satu blog ni, cx sangat suka baca dan sentiasa update latest entry dia but once ada orang lain yang update blog dia. cx stop to blogwalking dekat blog dia. okaylah, sorry ya blogger berkenaan. 

LUAHAN MAK TEMAH:
kadang-kala rasa diri DITIPU hidup-hidup dengan kata-kata yang semanis-manis ciptaan oleh sipemilik mulut untuk berbicara. hurm. *kecewa

semoga kekejaman itu tidak berbalik kepadamu
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

7 comments:

Ku Azhar said...

blog abah xde partner..tp tetap xbest T_T hehehe

My Name is Mar said...

Berhenti blogwalking??
Okeyh! Hahaha:D

syazwani 'atiqah said...

cx,,,kite pn rase daa xbest nie...hurm...dulo kn,,dulo laaa..kalo on9 ade 2 3 blog yg kite nk bw memule..sblom blog org len..tp skang seakan terlupe plak..

aimie amalina said...

hurm
sama dgn abah
belog x de partner
pon masih x besg
huuuuu

Wanie said...

yang wanie tau kalau blog ade lebih satu penulis mesti couple kan?

miezah said...

betul betul . tp stakat ni blog Miezah is blog Miezah . huhu . ;)

misrerama said...

xbest kalau blog sndr bagi org len update kan. dh xoriginal.