Tuesday, October 18, 2011

kelar anak sendiri di asrama

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum wbt

Allahuakbar! Allahuakbar! Allahuakbar! Subhanallah. cx tengok tv3 tadi untuk rancangan wanita hari ini dan ada  selingan kisah seorang ibu yang baru melahirkan anak telah mengelar anaknya tanpa sebarang perasaan. Allahuakbar! mengucap panjang bila dengar kisah ni. 

sekadar hiasan
perkara ni terjadi di sebuah asrama yang mana ibu muda ini baru berusia 16 tahun. disebabkan kekasih hatinya tidak dapat menerima keadaannya yang mengandung dan mempunyai anak, ibu muda ini nekad untuk mengelar leher anaknya. Allahuakbar! 

cx tak tau nak cakap camne, semoga ibu bayi tersebut diampunkan Allah akan dosanya. InsyaAllah. kita pon tak bolehlah nak salahkan ibu muda ni sahaja sebab kalau kita berada ditempatnya pon, mungkin kita akan melakukan perkara yang sama. lebih-lebih lagi terpaksa menghadap masalah besar sebegini seorang diri. Allahuakbar! Ampunilah Hamba-hambaMu di muka bumi ini Ya Allah. Amin. 

pesan Mak Temah:
janganlah dihina manusia yang khilaf itu kerna ketika ini adalah masa dan waktu dirinya diuji oleh Allah. kita yang sempurna seketika ini belum tentu tiada calar dikemudian hari. renungkanlah.

Anak anugerah Allah
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

4 comments:

shiema sufian said...

kesian baby yang tak bersalah tuh -.-'

maszull said...

assalamualaikum cx's....

zalim nyer ibu muda ini kesalahannya yg kedua membunuh setelah melakukn melakukn kesalahan yg pertama iaitu berzina hingga melahirkn anak...:(

dua2 perkara dosa besar yg terpaksa ditanggung olehnya diakhirat nanti...:(

Murnie said...

terkejut juga bila baca metro pagi tadi .. time baca tu, terasa ngilu kt perut ..

sekamar rindu said...

salam..cx's


bermula dengan kisah cinta cintun...berdating sesama lelaki dan perempuan..

perempuan hanyut dalm pujukan lelaki..dan terlanjur..bila dah terlanjur, si lelaki tak mahu bertanggungjawab..maka berlakunya kes2 seperti seperti ini..

Ya Allah..!