Monday, October 31, 2011

they are awesome friends!

Bismillahirahmanirahim
Assalammualaikum wbt

hye semua blogger :) kali ni cx secara tiba-tiba rasa nak cerita tentang kebaikan dan kejujuran rakan-rakan sekelas cx di UiTM Kampus Bandaraya Melaka ni. sebab apa ekh? sebab diorunk ni sangat baik. nak tahu apa yang membuatkan cx sayang sangat kat diorunk? ini semua disebabkan mereka mempunyai sifat-sifat yang baik sebagai seorang sahabat. antaranya adalah :

OM221 4A
1. mereka sentiasa membantu walaupun kita dalam senang atau susah. contohnya, ketika presentation, even depa tak faham apa yang cx cakap *kantoi. ahhaha. tapi depa still support dengan memberi tindakbalas tanda mereka faham. heheh. so sweet la diorunk. :) 

2. sifat saling menyayangi dan menghormati antara satu sama lain membuatkan cx sangat-sangat menghargai diorunk dalam hidup cx. :) kami ada 28 orang sekelas dan antara kami, tidak ada dendam yang tercipta sebab kami seperti adik-beradik yang mana, kalau seorang terluka, kesemua 27 yang lain turut terluka. *thanks korunk! :')

3. tidak pernah mementingkan diri. jika salah seorang daripada kitorunk ada masalah seperti masalah kewangan, famili, cinta dan sebagainya.. diorunk tak pernah pandang sebelah mata, diorunk akan duduk bersama-sama dan berfikir untuk mencari jalan penyelesaian demi melihat kembali senyuman yang telah hilang. *I really appreciate all of you .

Hot Gegurl vs Hot Guy - *only us know :)
pada cx, cx sangat bersyukur apabila berjumpa dengan diorunk sebab diourunklah cx dapat belajar banyak benda baru yang menyedarkan cx tentang erti persahabatan. :') terima kasih yang tidak terhingga buat korunk! :) disebabkan cx sangat terharu dengan keikhlasan diorunk, cx baik hati untuk share gambar kami sekelas. *tengok gambar kat atas ya. hehehe. certeka which one is cxopportunities? huhu.

MAK TEMAH:
sejak bila lah si cx ni rajin cerita hal peribadi ni? heheeh *sekali sekala kann ;p 

tingginya nilai persahabatan yang kalian berikan
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

3 comments:

khair said...

sahabat sangat diperlukan dalam hidup kita...<3

My Name is Mar said...

Kamu di tengah-tengah!
Hahahaha:D

sekamar rindu said...

salam..

sahabat yg baik mcm tulah..sentiasa ada dalam keadaan sukar dan senang....tapi tak ramai mcm tu..

masa senang mesti ramai..masa susah kita sendiri yg tanggung..