Saturday, December 3, 2011

Kalau Nak Tolong. Bukan Itu Caranya!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
 اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

hye semua. hari ni cx tiba-tiba rasa nak share sesuatu. kita dekat dunia ni, sering diuji oleh Allah dengan pelbagai dugaan yang terkadang tangisan kita tanpa air mata.  sejak kebelakangan ini, macam-macam yang cx alami. cx tak tahu nak share dekat siapa. sungguh besar dugaan Allah kali ini. namun, cx tabahkan hati, motivate diri sendiri. cuma, dalam cuba motivate diri sendiri, datang lagi dugaan yang tak diduga. Ya Allah~

kalau someone sedang alami masalah, memang bantuan itu dialukan namun perlu tahu cara dan tindak tanduk yang sesuai. janganlah nak marah-marah then cakap kenapa tak buat itu, kenapa tak buat ini. pernah terfikir tak perasaan orang yang tengah ada masalah tu? korunk cakap senanglah . cuba korunk ada dekat tempat diorunk?


cx bukan taknak hargai bantuan yang nak diberi tapi kenapa tak berfikir sebelum bertindak? orang yang cuba diperkotak katikkan itu adalah abang cx sendiri. anda tiada hak nak mengata abang cx yang dah banyak berkorban untuk famili. dah kenal dua tahun konon, rapat konon. dahtu, cx ni? adik dia kot. berapa lama cx dah hidup dengan abang cx? fikir!

sangat kecewa! dahlah kami ada problem, kenapa tambah lagi problem kami? ya memang betul ini ujian Allah untuk kami sekeluarga but please consider our feeling before you want to grab our hand.  it's really disappointed! cx boleh buang sesiapa sahaja yang cuba memburukkan keluarga cx! lain kali, BERFIKIR SEBELUM BERTINDAK!

MAK TEMAH:
sorry lah korunk. cx ada problem kali ni. tolong doa untuk keselamatan dan kesejahteraan keluarga cx ya. kesian cx. she has a big problem. family health problem. 

berfikir sebelum bertindak
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

5 comments:

jila d_d said...

semoga semuanya dilindungi tuhan.. :-)

sekamar rindu said...

salam...

terima kasih kerana masih sudi singgah komen di blog picisan saya,,

pertolongan seharusnya meringan kan beban yang ditanggung bukan menambahkan..

iLa suHaiLa said...

semoga Allah meringankan beban kamu..aminn..

Bulan Syurga Firdaus said...

Allah....bersabar lah..
dugaan tu kasih syg dr Allah yakin la dgn Allah ~~~
smge trus diberi kekuatan...

maszull said...

assalamualaikum CX'S...sabar yer semua itu adalah dugaan pada kita moga dpt diselesaikan segera...:)