Thursday, April 12, 2012

Perkara Penting Lelaki Perlu Awas!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

hye semua! :) kali ni nak share lagi. perkara penting lelaki perlu awas terhadap wanita. heeheh. apakah perkara yang penting yang beriya sangat tu? :p cx dapat sumber ni daripada blogger sorunk ni. so cx share tapi tak semua sebab cx suka certain point jerk. hehehe

1. Menafikan perkara yang benar. Jika perempuan bertanyakan sesuatu, besar kemungkinan dia sudah tahu jawapannya, menafikannya akan membuat dia lebih marah.

cx suka point ni sebab memang tepat benar dan benar belaka. hahah. macam cx lah kan, if cx dapat tahu something, cx tak akan serang melulu. cx pancing dengan soalan. hahah. so kepada encik boyfriend, sila berhati-hati bila cx dah mula bertanya sesuatu. uhuhu. ;p




2. Bercerita kepadanya tentang bekas teman wanita anda. Apatah lagi anda bercerita tentang perkara yang baik, mereka akan ingat anda masih cintakan bekas teman wanita anda. dan sebaliknya.

point yang ni pula, pada cx .. no need nak cerita kisah lama. cx takdelah nak jeles tapi bila kita fikir secara rational, even tak jeles atau tak marah tapi mesti akan terdetik dihati satu perasaan yang tidak enak. so encik boyfriend diluar sana, jagalah hati wanita anda. :) 

dua point jerk cx nak share sebab cx suka. hehehe. korunk nak tahu lagi ke point yang lain? haaa. ayuh tekan dekat SINI :) selamat membaca! 

ikhlaskanlah hati mencintai
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

No comments: