Saturday, June 2, 2012

ada masalah baru boleh call

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

update lagi. entry-entry yang mendatang ni adalah entry yang tiada motif. sengaja bagi blog berhabuk dengan entry yang tidak bermanfaat. sekali-sekala maybe. yelah kan, orang kata.. blog ni as unprivate diary an. :) okaylah. cx tak ingat dah nak cerita apa. hahah. tadi nak cerita tapi sibuk dengan facebook. eh! tetibe teringat bila tengok tajuk. *nasib baik dah tulis tajuk. heee


kita bila call someone, itu tandanya kita ingat kat dia lah kan? tak semestinya ada problem baru nak call. itu namanya selfish! yelah, bila senang.. semua bertempiaran tak ingat dunia. bila susah, baru nak merangkak mencari orang minta bantuan. i'm not like that okay! cett~ asal macam nada marah ni? heee.

bila orang call kita, kita ucap terima kasih sebab dia sudi call untuk bertanya khabar kita. untuk dengar suara kita. senang sikit hati bila kawan-kawan kita happy. janganlah bila orang call kita then terus cakap.. "kenapa call? ada masalah ke?" aish... patut atau tidak? bila kau ada masalah, datang pula mencari. then dok cakap and ingatkan kembali janji-janji time dulu kala. motif lah kan? aish.

janganlah berperangai begitu ya kawan-kawan. umpama tidak menghargai. umpama kacang lupakan kulit. umpama habis madu sepah dibuang. hah! hamek kau! macam-macam dah keluar. okaylah. itu jerk nak cakap. tak taulah motif entry ni sampai kefahamannya terhadap pembaca atau tidak. haha. kbai#

Mak Temah's says:
janganlah kau melayan plak ex-bf/gf kau yang asyik sangat call and message kau kan.. itu takde akal namanya. dah besar kan? fikir matang sikit ya kalau nak bertindak.


berterima kasihlah
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

2 comments:

Sayidah Nafisah Ruslan said...

bila kawan2 yang dah lama giler tak kol mesti rasa lain macam. n selalunya kawan2 akan kol bila nak perlukan bantuan je. itu memang terjadi dekat saya.. huhu

ary_lee said...

betul cakap mak temah:P