Wednesday, July 18, 2012

Klinik Haiwan Veterinar

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

dah sekian lama nak bawa adik-adik kecil berekor dirumah ni ke klinik. bulunya tertanggal daripada badan. sedikit demi sedikit, then lesu je memanjang. dah berapa kali tah janji dengan mereka tapi tak dibawa pun. so, today, apa jadi pun, cx mesti bawa, yalah.. dah nak Ramadhan kan :)

ini adalah papan tanda maklumat hee

ini dia adik2 cx dirumah. lagi seekor mana tah taknak ikut
cx pergi klinik tadi area pukul 3:00pm. dari sini ke Mitc. yelah, klinik ni dipersimpangan ke Mitc jerk. huhu. klinik ni GOVERNMENT ya kawan-kawan. hanya perlu bayar RM5 bagi setiap rawatan. tapi depends juga pada rawatan. if nak kemiri, RM50 if tak silap. yang sedang baring tu adalah COMOT merupakan abang long dan yang gagah tu adalah BOBOY si adik kecil. :) emaknya dirumah taknak  ikut. nak tengok emaknya? cuba klik SINI . nama beliau adalah SAYANG :).

mereka kebiasaannya dilepaskan merayap bergolek jika dirumah, disebabkan nak kena enjit, so, kene letak dalam sangkar. sekejap je pon. :) diorunk ni pandai buang air dekat toilet. bijak adik-adik akak ni. heee. okaylah kawan-kawan, cx perlu tidur. esok nak bawa emak pergi klinik pula. cx yang bermasalah ni pun tak pergi klinik lagi sebab cx utamakan orang lain dulu. hee. padahal takut makan ubat. haha! #kbai

sayangilah haiwan :)
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

2 comments:

nanakimie said...

hee,bagusla....nana takut kucing^-^

dia pandang je nana,nana syush2 da,takut dia p kt nana:)

diya said...

Sy takut nak bawak kucing2 sy p vet. Vet kat raub ada satu je pulak tu. dua ekor sy bawak kucing sy p vet, dua2 mati shari lepas injek. Mungkin skdr kebetulan, tp trauma jugakla nak hantar dahh.