Thursday, July 12, 2012

Selera Anak Tekak

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

hye peeps! dah lama tak berceloteh dekat blog ni. #tipu. semenjak pemergian arwah abah, terlalu banyak yang perlu kami secara perlahannya mengatur semula kehidupan. terima kasih Abah . terlalu banyak jasamu kepada keluarga kita. *Alfatihah.  orite! sekarang nak bercerita. eh. cerita ke? hehe. cuba tengok gambar dekat bawah ni. :)

sambal ketam *resepi mizat
haa. semenjak kebelakangan ni, selera tekak menjadi-jadi. so, first resepi yang diidamkan adalah resepi roomate cx. sambal ketam. bukan sambal biasa tau. ada cara untuk membuatnya. tapi bila kita buat sendiri, biasalah kan, mesti lain daripada owner. sebab air tangan .. licin cx makan. berat pun makin licin jerk naik. huhhu

ikan keli masak lemak cili api
ini resepi kedua.  semalam cx buat. ketam tu dimasak hari sebelum keli ni . heheh. selera besar ark? huhu. btw, cx tak pernah bersihkan ikan keli tau. first time bersihkan dan masak.. fuh.. mencabar betul. cx geli actually dengan keli ni sebab kepala dia. tapi disebabkan bila dah masak, isi keli ni sangat sedap, cx tabahkan jua. ceh! ;p

udang sambal
udang masak sambal. yeah! baru je masak tadi. actually hari ni nak masak sotong rendam tu, tapi mak cakap dia nak makan sambal udang, so cx masaklah. tapi cx ada curi udang mentah sikit untuk dibuat tomyam campur! hehe. dah lama tak makan. nanti dah masak, cx upload ya :) 

okaylah kawan-kawan, selamat makan! eh. :P haahhaha #kbai~

rezeki Allah
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"


1 comment:

maszull said...

assalamualaikum cx....peghhhh sedap nyer...:)