Wednesday, August 29, 2012

Harimau Tercucuk Besi, Orang Utan Terbakar

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

sedang cx blogwalking, seperti biasa cx akan singgah ke Ohsenyum.com tau. blogger ni gemar sangat update entry yang menarik. tadi cx baca tentang Harimau Bintang Tercucuk Besi Pagar. Ya Allah. sayu hati tengok berdarah-darah kaki harimau tu tercucuk, then harimau itu tidak dapat menahan atau berpaut dekat mana-mana dan tergelincir. Ya Allah. kesian sangat dekat dia. tak sampai hati. rasa nak nangis pun ada. 


then, a few hours later, Ohsenyum.com update pasal Orang Utan Terbakar Dengan Tidak Sengaja .. ini pun sangat kesian. even di awalnya niat orang kampung nak menghalau tapi malang kan tidak berbau. terbakar orang utan ni. kesian sangat. semoga cepat sembuh kedua-dua haiwan ni. Amin


kawan-kawan, even mereka adalah haiwan tapi mereka tetap merasa sakit. even diorunk ni pemangsa kepada kita tapi mereka juga makhluk Allah. semoga cepat diorunk sembuh. Amin. 

sumber: Ohsenyum.com

belajarlah menyayangi
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

3 comments:

Fatin Zaini said...

salam aidilfirti..

nice blog !!
fatin zaini datang singgah dan follow anda.. ^_^

jemput ke http://www.fatinzaini.com/

Bulan Syurga Firdausi said...

naam walaupun harimau tapi kesian tgk dia..dia tetap rase sakit..same mcm org utan tu...

dilladoodledat said...

alahaiiii :'( sedihnya , xsggup tgok bnde2 cmni huhu