Wednesday, February 20, 2013

keyboard lappy rosak. bagaimana berblogging?

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

hye kawan-kawan, semenjak menamatkan zaman persekolahan di UiTM Kampus Bandar Melaka, macam-macam yang cx lakukan dirumah. *tak perlulah tahu ya. hehe. walaupun ramai kawan yang menyatakan mereka sudah bosan duduk dirumah sebab tiada apa yang nak dibuat, tetapi tidak cx. cx tak menang tangan kaki badan duduk rumah. macam-macam benda nak dilakukan :) insyaAllah berfaedah. 

on-screen keyboard

okaylah, kali ni nak cakap, keyboard lappy cx rosak. huhu. pada mulanya, 'space bar' rosak, tidak boleh ditekan. kemudian, apabila tekan 'b' .. keluar sekali 'n' .. apabila tekan 'z' ..keluar sekali 'x' .. then, pernah sekali 'backspace' tidak berfungsi. semua itu telah berlalu apabila cx restart lappy. tetapi kini? segala kecacatan adalah kekal! huwaaaa~ bukan kecacatan seperti diatas tetapi sebaliknya pula yang terjadi.

sekarang ni, huruf 'z' , 'v' , 'b' dan inverted comma terus menjadi cacat kekal. tidak berfungsi langsung apabila ditekan. lecehlah hai dunia pada seorang blogger macam cx ni hoii. dah restart pun masih dalam keadaan yang sama. alahai patahlah hati. apa yang cx lakukan? alternatifnya adalah, cx terpaksa guna on-screen keyboard buat sementara waktu. tiada duit nak bawak lappy pergi klinik. heehehe ..agak susah jugalah kan. dah biasa sepuluh jari menaip, tetiba ada jari yang cacat. begitulah keadaannya. kesian hidup hoii~ huhu kalian bagaimana? #kbai
cx:
kalau on-screen keyboard ni boleh jadi touch screen, kan bagus. 
huhu #berangan

setiap ujian itu ada hikmahnya
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

7 comments:

YaNg AyEsHa said...

seronok kalau tibe2 ade miracle bole jadi touch screen kan..hehe

Ibu Amirul said...

komputer pun boleh cacat kan...

AyueJean AJ said...

Sangat memahami macam mana perasaannya......
Lepas tu kadang dia off sendiri la...... Memang sakit jiwa....
AJ punya lama gak jadi macam tu...
Last2 dia okay sendiri.....
AJ pun tak tau macam mana dia boleh okay...
ALhamdulillah jimat duit AJ..

Liza Razak said...

mmg payah betul nak menaip kalau keyboard rosak ni

CXopportunities said...

yang ayesha : kann ..sgt seronok .hehe

Ibu amirul : biaselah bnde harian digunakan ..da brthn lappy ni berjasa dgn cx

Aj : huntonglah ..jimat siket ..duet blh pusing kelain ..huhu

Liza : tepat sekali

xila dot said...

susah gak on screen tu...tp syukurlah ye dakk

CXopportunities said...

Xila : yalah kan ..ape blh buat