Thursday, February 7, 2013

Seronoknya !

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

hye kawan-kawan! alhamdulillah hari ini cx sangat seronok.  tadi pagi hantar adik pergi kerja then terus singgah ke UiTM untuk ambil baucer buku RM250 ..dapat sahaja baucer didalam genggaman tangan, kepala berlegar mencari tempat untuk disinggah.  even sekadar baucer tapi ianya sangat bermanfaat.  niat dihati nak beli satu buku yang selama ini cx inginkan iaitu "memoir of Tun Dr.Mahathir Mohamad" tapi.. lain pula jadinya ..hahah. nak tahu apa yang cx beli? ini dia~

ehsan BR1M #TerimaKasih
alhamdulillah. itulah antara buku yang cx beli. tiba-tiba terbeli novel pula. hihi. padahal cx kalau baca novel, memang sangat lambat nak habis, bukan menghayati tetapi ntahlah. jika tidak lambat dalam menghabiskan pembacaan, cx akan diamkan sahaja pembacaaan itu. sebenarnya malas nak baca ..hahaha. lama sangat kisahnya pun. tapi ntah kenapa cx beli dua buah novel. layan sajo. sinopsis dia macam menarik. hehe. antara buku yang cx beli adalah:

1. Ensiklopedia Solat Mazhab Syafie (RM70)
2. Keajaiban dan Keunikan Alam Jin (RM12)
3. Ketika Rohku Hanya Dapat Memandang Orang yang Dikasihi (RM18)
4. Bekalan Pengantin (RM35)
5. Yes Boss! (RM19)
6. Bini Aku Tomboy Ke? (RM19)

okaylah, even tak dapat duit belia BR1M tu, tapi cx dapat baucer buku. cx habiskan RM150 untuk kesemua buku diatas.  selalunya baucer ni cx gunakan untuk beli buku belajar tetapi memandangkan cx ni dah habis belajar, pelajar semester akhir, makanya kita manfaatkan kepada yang lain. :) lepas ni tunggu rebat RM200 pula! hehe. ohya. baucer ni ada lagi RM100. huhu. next planning la pula kan. kbai!

membaca amalan mulia
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

6 comments:

nabila biela said...

wah3..pminat novel upenye

CXopportunities said...

haha. tk minat mane pun. sllu bce tp tk prnh hbs. hbs pn amik mase berbulan. haha

keri ikhwan said...

bestnya dpt baucer. dulu xde pun. bekalan pengantin tuuu.. haha

CXopportunities said...

keri: heheh jgn pk dlm skop yg satu ..byk ilmu agama dlm tu :)

ary_lee said...

nak pinjam beli buku! HahahaXD
Owg xdapat lagi= ="

CXopportunities said...

ary: mane leh .mylhi undg2 namenye .heheh sabau okay