Thursday, August 29, 2013

Hello, Mr. Perfect!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

hello everyone! hehe. kali ni sengaja nak share sedikit berkaitan kehidupan cx. bukan selalu pun kan. :) okay, cx actually bukan kaki novel but sometimes sahaja cx akan baca. itupun mengambil masa berbulan untuk sebuah novel dihabiskan. itupun kalau habislah. hehe. biasanya tak habis dan diabai begitu sahaja. kan cx dah cakap cx bukan kaki novel. ;p 

but for this time, cx terbeli pula novel. terbelikah? huhu. disebabkan cx pun dah habis belajar, cx pun fikir how nak penuhkan masa lapang, maka dengan itu, cx belilah novel. seumur hidup cx, kali ini baru beli novel sendiri. sekarang ada lima buah rasanya. not sure. huhu


this novel is quite best. sedikit sinopsis dimana seorang lelaki yang terlalu mengejar kesempurnaan dalam kehidupannya, Muhammad Izzul Islam. dikala adiknya Muhammad Arif Fikri dan Ainul mardhiah saling mencitai dan merancang untuk berkahwin, namun disebabkan oleh keturunan keluarganya yang mementingkan aspek LANGKAH BENDUL (walaupun mereka lelaki) memaksa Arif mencari jalan penyelesaian. tiada pilihan, Arif cuba mendapatkan calon isteri untuk Izzul. Alya Adriana yang terdesak kerana hutang keluarga dengan along terpaksa menawarkan dirinya apabila RM500,000 dijadikan sebagai cagaran. Mampukah Alya memanipulasikan pemikiran Izzul yang terlampau mengejar kesempurnaan itu? Dapatkah dia bertahan dengan sikap Izzul sekiranya dia adalah calon yang terakhir?

okay kawan-kawan, nak tahu kesudahannya, silalah beli. heheh. harga? RM22 untuk Semenanjung dan RM25 untuk Sabah dan Sarawak :) happy reading! :) #kbai

membaca amalan mulia
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

4 comments:

YaNg AyEsHa said...

novel ni mmg best..anyway, rase mcm dh lame je CX x update blog..huhu..lame x nmpk

Ibu Amirul said...

wah... macam best novel tu.... kena cari tu...

Suria Lekatlekitgurl said...

kita pun teringin nak buat hobi baca novel.. baru boleh feeling gegadis sikit tapi sampai sekarang 1 novel pun tak beli lagi.

CXopportunities said...

Yang Ayesha: best kan. hihi. seronok sgt baca. :) anyway, mmg da sebulan tak update blog. sibuk sedikit :) hihi.

Ibu Amirul: mmg best ibu. carilah :)

Suria: heheh comel je fefeling gegadis. hihih. tkpe, blh pupuk hobi ni. :) InsyaAllah