Sunday, October 6, 2013

Jangan Sesekali Tolong Pegang Botol Air Orang lain di Airport!

بِسْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

hai semua! selamat sejahtera. Cx nak kongsikan perkara ini supaya semua orang sedar akannya. Mungkin ada yang sudah mengetahuinya dan mungkin juga langsung tidak ketahuinya. Maka itu, sila ambil perhatian! Mengapa dan Kenapa. Walaupun di Malaysia tidak membenarkan bawa masuk air, mungkin tidak di negara lain. Sila sebarkan kepada semua. Terima Kasih. 

botol minuman harian
Botol di atas nampak seperti biasa namun, menurut seorang pegawai yang berkhidmat di Airport, beliau menasihatkan kepada orang ramai agar berhati-hati. Tidak kira apa pun keadaan untuk botol itu berada di tangan anda samaada beli sendiri atau diberi orang atau disuruh pegang sekejap. Tidak kira jua keadaan orang yang memberikannya kepada anda, samaada orang lanjut usia atau perempuan mengandung sekalipun, anda boleh ditangkap atas tuduhan membawa atau memiliki kokain atau dadah bersama anda!

dadah yang diletakkan dalam botol yang telah diubahsuai.
Jika korang nak tengok video yang dilampirkan, korang boleh klik di SINI. *link ini bukan link haram suruh klik buka iklan nak dapatkan duit okay. Sekian. Sumber: Kastam Amerika Syarikat

berwaspadalah semua
"lahirkanlah keikhlasan dihatimu"

9 comments:

TeTo YakSa said...

Woooooooooo.. sebijak itu drg bawa masuk benda2 tuuuu... hohohoh

Kathy Rbain said...

bahaya tu....

Marou Apple Hijau said...

fuh bahaya gak tu. kena berhati2..

recent post : <a href="http://budakbandunglaici.blogspot.com/2013/10/pentingnya-google-kepada-blogger.html>Pentingnya Google+ Kepada Blogger</a>

Nurul Faiz said...

patut la... bahaya gak tu. kang tak pasal2 kena tangkap.

nur hannis mohamad said...

thanks 4 sharing , baru tau hurm skang ni mcm2 taktik kan diaorg buat ....

nanakimie said...

minta dijauhkan...huhu..

PakcikLie PCL said...

gud info sy dapat..thnks Cx.

Dhia Dirham said...

seram btol la.. berhati hati walaudi mana sahaja :)

Ayu Zan said...

menakutkan..good info. tq.